Gemeente: 'Brugwachter moet terugkomen'

URK • Vr 8 september 2017 | 13:24 • Vrijdag 8 september 2017 | 13:24
De gemeente Urk heeft de provincie Flevoland in een brief gevraagd om te stoppen met het op afstand bedienen van de Urkersluis. Volgens de gemeente is het belangrijk dat er weer een brugwachter komt. 

De gemeente heeft de brief geschreven, omdat er vorige week een schip klem kwam te zitten onder de brug van de sluis. De brug ging volgens de schipper niet omhoog toen de sluis vol liep. Die liep hierdoor flinke schade op.

Samen met Bedrijvenkring Urk (BKU) heeft de gemeente ook gezegd het niet eens te zijn met plannen voor de inperking van de scheepslengte. Op dit moment mogen schepen tot maximaal 49,5 meter door de sluis varen. Na een eventuele inperking van de provincie is die lengte 47 meter. De gemeente en BKU zijn bang dat de beperking slecht is voor de bedrijven rondom de sluis. 

Herstelwerkzaamheden
Door de botsing zijn de scharnieren van de brug verbogen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de herstelwerkzaamheden gaan duren. Het wegverkeer moet omrijden via de Arie de Witbrug. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel