Ontvoeringsbericht was een misverstand

LELYSTAD
Scholen en ouders in Lelystad zijn ten onrechte gewaarschuwd om attent te zijn na een incident op het schoolplein van basisschool De Lepelaar in de wijk Kempenaar. In het bericht dat wordt rondgestuurd staat dat daar donderdagmiddag een jong kind korte tijd was ontvoerd. Het bericht was gedeeld door de school om mensen alert te maken. Dit gebeurde na overleg met de politie, maar beide partijen spreken nu tegen dat er sprake was van een ontvoering.

Op de vlucht
Donderdagmiddag was er een muzikale viering op het schoolplein. De kinderen van de school zongen voor ouders en belangstellenden. Eén bezoeker merkte na afloop dat ze haar kind kwijt was. Bij het zoeken hoorde de moeder haar kind in de omgeving van de school bij het Bultpark hard schreeuwen. In de waarschuwing staat dat het kind zou zijn meegesleurd door een vrouw met Zuidoost-Europees uiterlijk. En dat de vrouw op de vlucht sloeg toen de moeder in de buurt kwam.

Te goeder trouw
Volgens de politie is het verhaal door een misverstand ontstaan. Het kind huilde en is door omstanders die te goeder trouw waren gevonden. De Poolse moeder heeft het waarschijnlijk in de paniek niet goed begrepen. "Wat begrijpelijk is als je je kind kwijt bent", aldus een woordvoerder van de politie, die verder verklaart dat nergens uit blijkt dat het kind is ontvoerd of meegesleurd.

Aangifte
Volgens de schooldirecteur gaat het verhaal zelfs nog verder en zou de vrouw haar kind uit het oog hebben verloren. "Ze was bang om daarvoor op d'r sodemieter te krijgen". En toen heeft ze zelfs aangifte gedaan. Een getuige meldde zich vrijdagmiddag om het verhaal van de vrouw te ontkrachten. De school gaat een nieuwe brief opstellen voor de ouders. "Shit natuurlijk, maar dat moet wel." Het is niet bekend of de actie van vrouw gevolgen voor haar heeft.

reacties (8)

 • Pzaal

   

  Net zoals die onzinnge NL allurt meldingen van ga niet naar Amsterdam tijdens konings dag of Rotterdam tijdens voetbal. Ik heb die meldingen geblokkeerd in mijn telefoon.

  reageer
 • joanne

   

  De school valt niets te verwijten. Die houden er rekening mee dat er gekken rondlopen in deze wereld. Maar die moeder....moet zich schamen!

  reageer
 • Nadia

   

  'Dit soort uitspraken?' Sodemieter is gewoon oud Amsterdams voor een pak slaag. Of een schop onder je hol. Of op je donder krijgen. En 'shit', ach, dat gebruiken we ook allemaal al járen, laten we niet net doen alsof we Roomser zijn dan de Paus.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Dat zal best, maar het is geen net taalgebruik, in ieder geval een directeur van een school onwaardig. Die heeft immers een voorbeeldfunctie, zeker ook als het gaat om taalgebruik (maar om nog meerdere redenen).

 • Karel

   

  Gebruikt de schooldirecteur de woorden sodemieter en shit? Goed voorbeeld....

  reageer
 • Tuuk

   

  Zegt genoeg over de school denk ik! Zeer slechte zaak dat een directeur van een school dit soort uitspraken doet! Geen goed voorbeeld inderdaad.

 • Viederelf

   

  "Shit natuurlijk"???? Aparte reactie van een school...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rikkert

   

  Snappen jullie niet dat je hier enorme ophef mee veroorzaakt? aar maar goed lekker snel scoren en hits daar draait de online wereld om. Nou chapeau een hele berg bezorgde moeders om niets

  reageer
 • Har

   

  Even voor de goede orde. School is begonnen door alle andere scholen te waarschuwen. Die allemaal op hun beurt leerkrachten gingen informeren en vervolgens ouders vertelden dat ze extra moesten opletten. De voedingsbodem van de hoax was al vele malen eerder gelegd. De omroep heeft gebeurtenissen vastgelegd die door directeur van school en politie waren bevestigd. Bleek later niet te kloppen bij de bron.

 • Boris

   

  En jij wil hier mee zeggen?

 • Ikke

   

  En zo zie je maar weer hoe snel nieuws goed of slecht de wereld in geholpen word. Gelukkig niets aan de hand maar wel heel veel geschrokken en bezorgde ouders! Heeft wel tot gevolg dat we nog beter op onze kinderen en die van een ander zullen letten!

  reageer
 • Bas

   

  Er word dus paniek gezaaid om niks. Er staat duidelijk dat het om omstanders ging die het kind opvingen en er volgens de politie geen aanwijzingen zijn dat het om een ontvoering ging. De kop van het verhaal heeft half fb in rep en roer gebracht. Mensen zien de eerste regel en jutten eljaar op

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert