Almeers gezin geëvacueerd vanwege orkaan Irma

ALMERE
Een gezin uit Almere is donderdagavond halsoverkop geëvacueerd uit het Amerikaanse Miami. Marco Fintelman was daar met zijn partner en kind van 1 op vakantie toen orkaan Irma hun kant op kwam. Reisorganisatie TUI heeft de Almeerders ondergebracht in een hotel in Orlando, waar het relatief veilig is.

Twijfels over de vakantie
Voordat de Almeerders op vakantie zouden gaan volgden zij al het nieuws rondom orkaan Irma. Fintelman twijfelde of hij wilde gaan, maar omdat de orkaan niet gelijk naar Florida leek te komen vloog hij toch met zijn gezin naar Miami. De annuleringskosten zouden zij ook zelf moeten betalen. Toen ze met een jetlag aan de ontbijttafel in Florida zaten, bleek Irma toch de vakantie in de war te gaan schoppen. 

Evacuatie
Op woensdag waarschuwde de gouverneur van Florida dat Irma enorme verwoestingen kan aanrichten in Miami. Naar verwachting komt de orkaan daar zondag aan. Het Almeerse gezin kreeg niet gelijk duidelijkheid van hun reisorganisatie over een eventuele evacuatie, maar is inmiddels verplaatst. Ze zijn per bus naar een hotel in Orlando gebracht. Door lange files duurde die reis acht uur in plaats van vier uur. 

Er het beste van maken
Marco wil nu proberen alsnog het beste van zijn vakantie te maken. Vrijdagmiddag gaat hij met zijn partner en dreumes naar Disney World. De weerdiensten verwachten dat er in Orlando wel storm zal zijn, maar dat Irma er minder krachtig is dan in Miami. Marco zegt dat hij niet meer bang is en dat het hotel waar hij zit in het ergste geval een bunker heeft waar hij en zijn gezin kunnen schuilen. 

reacties (3)

 • Jan2

   

  Heel erg sneu, vooral omdat ze het van tevoren konden zien aankomen....

  reageer
 • Ed

   

  Hele vakantie in de war. Het is me wat.

  reageer
 • Rolo

   

  Ik ben blij dat mijn dochter donderdag, zoals de bedoeling was, op het vliegtuig is gestapt vanaf Cuba naar Nederland. Heel veel sterkte degenen die nog in die regio zitten. En voor hun familie die zich vast vreselijk zorgen maken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert