Man rijdt 100 km p/u te hard op de Hanzeweg

DRONTEN
De politie heeft gisteravond een 25-jarige man uit Dronten aangehouden die met 180 kilometer per uur over de Hanzeweg bij Dronten reed. Op deze weg mag je 80.

Rond half twaalf 's avonds zagen agenten een auto veel te hard rijden. Ze gingen er achteraan en in de achtervolging werd een snelheid van 180 kilometer per uur gereden. Na de brug naar Kampen gaven ze de bestuurder een stopteken en konden ze hem aanhouden.

In de auto werd ook nog hennep gevonden en spullen om hennep te telen. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en moest zijn rijbewijs inleveren.

reacties (4)

 • Jan

   

  Tabel zegt 6 mnd lopen en fietsen en een boete van ongeveer 1000 euro en een voorwaardelijk iets.

  reageer
 • Dronten

   

  Hulde! Als fietser van dronten naar kampen zie ik regelmatig hardrijden bestuurders over de hanzeweg. Ook het gebruiken van de telefoon achter het stuur is tegenwoordig normaal. Vooral in deze oogsttijd met modder op de weg is het oppassen. De politie mag optreden tegen dit soort hufters

  reageer
 • Bram

   

  Absoluut! De meeste ongelukken en daardoor files ontstaan door te hard rijden en/of allerlei bezigheden achter het stuur, behalve die van op de weg en het overige verkeer letten. Dit soort hufters mogen ze van mij keihard bekeuren, aanklagen voor poging tot doodslag en ook het rijbewijs een aantal jaren innemen. En dan weer opnieuw af leren rijden, voor eigen kosten uiteraard.

 • MarkS90

   

  Hulde? Ik zie op die parallelweg regelmatig fietsers die al slingerend naast elkaar op hun telefoon gluren. Die hebben niet eens in de gaten dat ze een gevaar zijn voor het landbouwverkeer. De politie mag wel eens optreden tegen dit soort hufters.

 • Hans

   

  Is er een officiele meting gedaan met geijkte apparatuur? Of werd de 180 km/u van de snelheidsmeter van de surveillancewagen afgelezen? Ik adviseer om bezwaar in te dienen.

  reageer
 • Rob uit Z

   

  Ik adviseer om gewoon normaal te rijden en je aan de regels te houden. Wat een idioot om 180 te rijden... Als je zo'n grote vent bent, moet je ook de consequenties aanvaarden.

 • Bram

   

  Ja, "goed idee". Want stel je voor dat hij eigenlijk 170 of 175 had gereden. Is maar 90/95 km te hard en meer dan het dubbele van wat geoorloofd is. Gelukkig zijn de bezwaarkosten voor rekening van de overtreder.

 • Sn

   

  De boordsnelheidsmeter van de meeste politiewagens is ook geijkt. Een meting zonder ijking komt er niet eens door.

 • Anneloes

   

  Zeker ook zo'n levensgevaarlijke (veel te) hardrijder? Ik adviseer om deze verkeershufter voorgoed zijn rijbewijs af te nemen, zijn auto in te vorderen en hem als toetje een boete van € 10.000 euro te geven.

 • kees d.

   

  Mocht hij de hennep houden?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert