Seniorenwoningen op de plek van basisschool

ALMERE
Basisschool De Dubbeldekker in De Marken, Almere Haven wordt gesloopt. Het gebouw staat al een tijdje leeg. Er komen zo'n 20 à 30 seniorenwoningen op die plek te staan.  

In Almere Haven wonen veel ouderen in een eengezinswoning. Deze huizen zijn ideaal voor jonge gezinnen. Drie Almeerders hebben daarom het plan bedacht om seniorenappartementen te laten bouwen, zodat er een doorstroom plaatsvindt. 

Op 20 september is er een informatiebijeenkomst voor omwonenden, waar gesproken zal worden over de invulling van het project. Zij mogen ook meedenken, omdat er is gekozen voor een wooncoöperatie. Dat is een woonvorm waar bewoners samen kijken naar hun wensen. 

De komende maanden wordt de coöperatie verder uitgewerkt. Woningcorporatie Goede Stede gaat de appartementen bouwen en verhuren. De verwachting is dat de huizen eind 2019 worden opgeleverd. 

 

reacties (6)

 • Steven Stedenwijker

   

  Dat zal echt een verschil maken met 20 woningen. De behoefte is veel groter en er moet gewoon meer gebouwd worden. Grote vlaktes genoeg.

  reageer
 • Jos

   

  Er is veel behoefte aan dit soort woningen in Almere-Haven. Veel bewoners komen in een nieuwe levensfase. Eerder is dit ook al op een hele succesvolle wijze gebeurd bij de School de Bijenkorf in de Schoolwerf. ziet er goed uit.

  reageer
 • Pzaal

   

  Goed plan.

  reageer
 • Eddy

   

  Goed plan. Iemand enig idee hoe hoog de woningen gaan worden?

  reageer
 • Grietje van der Woude

   

  Nou, leeg?......er zitten diverse gebruikers in, waaronder de Stichting Almeerse Handen Ineen,is daar al een alternatief/ander adres voor?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  almere ga vooral door gaan zo woningen voor ouderen , woningen voor gelukzoekers , maar woningen voor gezinnen en alleen staanden vergeet t maar hier in ghetto almere .

  reageer
 • Ron H

   

  U bent blijkbaar nog ver van oud vandaan. Goed lezen zou ik zeggen . Als die seniorenwoningen gereed zijn komen er weer een grote groep gezinswoningen beschikbaar en dat is juist waar u om vraagt.

 • Grietje van der Woude

   

  Je vergeet even 1 punt, als ouderen een woning krijgen diequa maat beter bij ze past, er grotere woningen vrijkomen voor gezinnen. Die gezinnen schuiven ook op, weer plek voor alleenstaanden.

 • Kees

   

  Misschien moet je eens om je heen kijken. Almere staat vol woningen voor gezinnen. Almere vergrijst hard, dus deze woningen zijn snel nodig. Goed bezig gemeente en initiatiefnemers!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert