Monumentendag nieuwe berg voor het eerst open

ALMERE
Almere heeft er een nieuw monument bij. Een kunstmatige berg van ruim 30 meter hoog in het Cirkelbos aan de Meesweg. Dit weekend is de berg voor het eerst officieel te bezoeken in het kader van de Open Monumentendag.

Ruim 10.000 vrachtwagens met grond uit de wijde omgeving waren nodig om de enorme berg te maken. Het monument maakt onderdeel uit van het Museumbos. Vanaf 2002 is door Stichting Bosland gewerkt aan 7 zogenoemde boskamers. Deze zijn ontworpen door kunstenaars die ieder een eigen verhaal vertellen over tijd, groeiprocessen en beleving van het bos.

De berg is het sluitstuk van het Museumbos. Bovenop de berg komt een kunstwerk te staan als eerbetoon aan stedenbouwkundige Dirk Frieling. Hij wordt gezien als één van de peetvaders van Almere. Op 23 september wordt het nieuwste monument van Almere officieel geopend. 
 

reacties (8)

 • Pzaal

   

  10.000 vrachtwagens? Hoeveel geld x Co2 uitstoot is dat wel niet bij elkaar? Letterlijk een berg geld weggegooid. +Een berg Co2 uitstoot erbij.

  reageer
 • Mark

   

  Lekker positief weer allemaal deze reacties. Ik vind het in ieder geval wel leuk dat dit soort landschapskunst in Almere kan. 30.000 vrachtwagens met 120000 m2 zand kan nooit kloppen want = 4 m2 per auto, dat past al op een flinke aanganger💪🏻

  reageer
 • Nops

   

  10.000 vrachtwagens met grond? Voor een kunstwerk? Lekker milieu vriendelijk zeg! En hoe gaan we dit CO2 neutraal maken?

  reageer
 • gert

   

  Die grond had nooit in een natuur gebied gestort mogen worden Zie aan de onkruiden dat die grond niet fris is.

  reageer
 • ron

   

  Hoe is het mogelijk.Een monument te maken van (licht) vervuilde grond.Die grond komt uit saneringswijken uit grote steden.Rij er elke dag langs zie schapen dagelijks magerder worden lag er ook een dood moeten in leven blijven Door riet,bramenstruiken en bereklauw te vreten. Het publiek wordt inde maling genomen. Wie eet het schapenvlees op?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Joost

   

  Die berg is toch al jaren geopend?

  reageer
 • Peter

   

  Het kan toch niet zijn dat de familie Frieling met publiek geld een monument opricht voor de heer Frieling. Er waren meer mensen verdienstelijk in de begintijd van Almere.

  reageer
 • Wieke

   

  Daarom wordt het ook een monument voor de Peetvaders van Almere.

 • Jos

   

  Dit wordt geen monument voor alleen de heer Frieling, maar voor alle medewerkers van de Rijksdienst voor de IJsselmeerpolders die de basis hebben gelegd voor Almere. Aan hen de eer!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert