Vrouw aangehouden die was gevlucht voor Jeugdzorg

ZEEWOLDE • Zo 10 september 2017 | 13:56 • Zondag 10 september 2017 | 13:56
Een vrouw uit Zeewolde is in Amsterdam aangehouden omdat ze met haar jonge kind was gevlucht voor Bureau Jeugdzorg. Die had de vrouw uit de ouderlijke macht ontzet. Het is niet bekend waarom dat was.

De politie in Zeewolde vroeg de collega's in Amsterdam uit te kijken naar de vrouw omdat er aanwijzingen waren dat ze daar was. Na een onderzoek in een woning troffen ze haar inderdaad aan in het bijzijn van het kind.

De politie heeft het kind meegenomen naar het bureau en vervolgens overgedragen aan Bureau Jeugdzorg. Op Facebook schrijft de politie Amsterdam Overtoomse Sluis: "Op het bureau kon de moeder afscheid nemen van haar kindje. Dit zijn voor ons moeilijke en vervelende meldingen, maar we moeten in het belang van het kindje handelen." Wat er met de vrouw is gebeurd, meldt het bericht niet.

Deel artikel

reacties (6)

 • Ronald B

    Ma 11 september 2017 Maandag 11 september 2017

  Grappig dat iemand prof.Heertje erbij durft te halen als maatgevend in deze. Heertje die meerdere keren door de Rechtbank in het ongelijk werd gesteld, nadat BJZ een kort geding tegen hem was begonnen. Heertje denkt de kennis in zijn macht te hebben, maar weet echt niet wat hij het over heeft. En de zoveelste blunder van Jeugdzorg? Heertje moet gewoon lekker zijn mond houden over zaken waar hij geen verstand van heeft en niet de werknemers van BJZ vergelijken met gebeurtenissen in de 2e WO. Walgelijk. Ja niet alles gaat altijd zoals gewenst, maar al met al bakt het wil mee, als is elke keer 1 te veel. Maar vergeet niet dat er elk jaar rond de 140.000 meldingen zijn van kindermishandeling. Vergeet even niet dat er elk jaar gemiddeld 50 kinderen overlijden als gevolg van mishandeling door ouders of 1 van hen. Dat is er bijna elke week 1. Ja en Jeugdbescherming kan niet altijd op tijd zijn, maar lijkt het in de ogen van de mensen nooit goed te kunnen doen. Maar een beetje onbeargumenteerd mensen voor tuig uitmaken of zeggen dat het een machtspelletje is, lijkt niet echt erg intelligent.

  reageer
 • Ikke

    Zo 10 september 2017 Zondag 10 september 2017

  Ouders worden niet door bureau jeugdzorg uit de ouderlijke macht ontzet. Ontzetten is achtwrhaalde terminologie. Gezag van ouders wordt beëindigd. De rechter doet dit, meerdere rechters aangezien zittingen in meervoudige kamer zijn. Dus nuet Bureua jeugdzorg sie overigens sinda 2015 niet meer bestaat. Slordig om het zo te brengen, draagt bij aan foutieve beeldvorming.

  reageer
 • Ina

    Zo 10 september 2017 Zondag 10 september 2017

  Lees maar eens op internet wat Prof. Arnold Heertjes over dit tuig schrijft.

  reageer
 • Barbara

    Zo 10 september 2017 Zondag 10 september 2017

  Een jong kindje, moet ik dan denken aan een jaartje of anderhalf/ twee? Pappie ook nergens te vinden? Drama!

  reageer
 • ghte

    Zo 10 september 2017 Zondag 10 september 2017

  Afschuwelijk zoiets. Ik hoop dat het niet weer de zoveelste blunder van jeugdzorg is. Tik maar jeugdzorg eens in bij youtube en bekijk de afgrijselijke verhalen van ouders die hun kinderen kwijtraken. Vaak een machtsspelletje van Jeugdzorg.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Erik de Vries

    Zo 10 september 2017 Zondag 10 september 2017

  Bah. Waarschijnlijk op dit moment het beste voor moeder en kind maar wel erg verdrietig.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert