Laatste loper Challenge traditioneel binnengehaald

ALMERE
Wilard Hamstra uit Amersfoort was zaterdagavond de laatste loper die binnenkwam bij de Challenge Almere-Amsterdam. Na 15 uur, 13 minuten en 10 seconden kwam hij over de finish op de Esplanade in Almere. Daarbij werd hij traditioneel binnengehaald door een motor met zwaailicht. 

Door een 'technische storing' bleef de klok op de Esplanade hangen op 14 uur, 59 minuten en 59 seconden, waardoor Hamstra nog nét op tijd binnen was. De triatlon moet namelijk binnen 15 uur afgerond zijn. 

Hamstra deed voor de achttiende keer mee aan de Challenge Almere-Amsterdam. Het was de twaalfde keer dat hij 'm uitliep. De laatste jaren is Hamstra vaak een van de laatste die binnenkomt. "Dat komt door het postuur. En de kwaaltjes beginnen te komen," vertelt hij. "De vorige eeuw ging het wel beter!"

Volgens hem is het 'geweldig' om zo binnen te komen. "Het is een geweldige triatlon, Almere is geweldig!" vertelt Hamstra terwijl hij binnen in het KAF aan het bijkomen is. "Het ging goed totdat het ging onweren en de regen kwam. En die laatste twintig kilometer fietsen, dat heeft me genekt."

reacties (4)

 • johan

   

  wat een idioot geschreeuw de hele avond voor een paar man. onzin.

  reageer
 • Jeroen

   

  Wat een farce degene die door de microfoon zat te blerren. Onverstaanbaar geschreeuw, en "Willem Willem Willem" roepen, terwijl die wilard heet. Is daar nou echt niemand fatsoenlijks voor re vinden?

  reageer
 • Ron

   

  Hij was dus te laat....

  reageer
 • Peter

   

  Diep respect Wilard

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert