Laatste loper Challenge traditioneel binnengehaald

ALMERE • Zo 10 september 2017 | 13:03 • Zondag 10 september 2017 | 13:03
Wilard Hamstra uit Amersfoort was zaterdagavond de laatste loper die binnenkwam bij de Challenge Almere-Amsterdam. Na 15 uur, 13 minuten en 10 seconden kwam hij over de finish op de Esplanade in Almere. Daarbij werd hij traditioneel binnengehaald door een motor met zwaailicht. 

Door een 'technische storing' bleef de klok op de Esplanade hangen op 14 uur, 59 minuten en 59 seconden, waardoor Hamstra nog nét op tijd binnen was. De triatlon moet namelijk binnen 15 uur afgerond zijn. 

Hamstra deed voor de achttiende keer mee aan de Challenge Almere-Amsterdam. Het was de twaalfde keer dat hij 'm uitliep. De laatste jaren is Hamstra vaak een van de laatste die binnenkomt. "Dat komt door het postuur. En de kwaaltjes beginnen te komen," vertelt hij. "De vorige eeuw ging het wel beter!"

Volgens hem is het 'geweldig' om zo binnen te komen. "Het is een geweldige triatlon, Almere is geweldig!" vertelt Hamstra terwijl hij binnen in het KAF aan het bijkomen is. "Het ging goed totdat het ging onweren en de regen kwam. En die laatste twintig kilometer fietsen, dat heeft me genekt."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel