Ouders in actie voor dolfijntherapie zoontje Liam

LELYSTAD
Sergej en Marielle Veltman uit Lelystad zamelen geld in voor een speciale dolfijntherapie voor hun zoontje Liam. Het jongetje van 4,5 is geboren in China en drie jaar geleden geadopteerd. Het stel wist dat hij een oogafwijking had maar er bleek veel meer aan de hand te zijn. Praten doet Liam niet of nauwelijks en contact maken is lastig. Een diagnose is er na vele onderzoeken niet gekomen. Gedacht wordt aan autisme maar dat is nog niet vast te stellen.

Dolfijntherapie
Volgens Sergej en Marielle is er in Nederland nu geen behandeling voor Liam. Ze hebben hun hoop gevestigd op een therapie met dolfijnen in Curaçao. Het contact met de dieren doet soms wonderen volgens de ouders. "Liam is de eerste negentien maanden van zijn leven in het kindertehuis verwaarloosd", zegt Sergej. "Daardoor heeft hij een spreekwoordelijke muur om zich heen gebouwd. We hopen dat die iets afbrokkelt en Liam sprongen kan maken in zijn ontwikkeling."

Zelf geen geld
De behandeling en het verblijf kosten 15.000 euro, dat wordt niet vergoed. Zelf betalen lukt het gezin niet. "Adopteren kost heel veel geld, wij hebben geld moeten lenen bij de bank. Dat moeten we eerst afbetalen en dan moeten we nog gaan sparen. Voordat we het misschien bij elkaar hebben is Liam al tien en we willen nu met hem aan de slag. Dat verdient hij." Daarom is er een website gemaakt om het geld bij elkaar te krijgen: www.onskindjevanver.nl 
De ouders hopen in april het benodigde bedrag te hebben om naar Curaçao af te reizen.

reacties (22)

 • Sergej en Marielle Veltman

   

  Bedankt !!! Voor alle mooie bijdragen van lieve mensen tot nu toe aan Liam zijn stichting, ongetwijfeld mede door ons item op Omroep Flevoland! Diepe buiging..... Op ons item van Omroep Flevoland zijn verschillende reacties geweest, mooie maar ook minder mooie. Alles is goed en gewaardeerd. Tenslotte heeft iedereen heeft het recht om zijn of haar mening te geven, gefundeerd en onderbouwd of niet. Als je zoals wij gedaan hebben de media je laat helpen je doel te bereiken moet je alles accepteren, dat hoort er nou eenmaal bij. Voor wie nog graag de vernieuwde hompage van de website wil zien, www.onskindjevanver.nl. Zoals wij al zeiden... bedankt!!!

  reageer
 • Dienne louiza

   

  Ik vind dat iedereen mag zelf bepalen hoe ze hulp voor hun kind zoekt Niemand weet hoelang of hoeveel schuld deze ouders had moeten maken om een kind te adopteren En vergeet ook niet dat ze niet hadden verwacht dat het kind meer beperkingen had Ze dachten alleen een oog afwijking Ik vind hun actie wel goed en zal hun steunen in hun beslissing Vaak beoordelen mensen voordat ze de hele verhaal weet.

  reageer
 • Karin

   

  Wat ik niet begrijp... Waarom is er €15.000,= nodig? De dolfijn therapie kost €6.250,= en 3 tickets + 3 weken verblijf kost echt geen €8.750,=??

  reageer
 • Lidia

   

  Ik wens de kleine Liam heel veel beterschap. Als het Dolfinarium in HArderwijk een beetje aan zijn imago wil werken dan pikken ze dit op of geven commentaar hier. Verder denk ik dat eigenlijk geen dolfijnen moet lastig vallen .Daar zijn hulphonden,paarden en andere dieren voor die dat veel beter kunnen onder goede begeleiding. En naar Curacao vliegen is helemaal onzin van gemeenschapsgeld.

  reageer
 • Laura

   

  Heel veel succes, hopelijk mag Liam de dolfijntherapie volgen. Het is niet te zeggen wat de therapie gaat brengen maar het gaat iets positiefs brengen daar ben ik van overtuigd. Ik zou wensen dat in het reguliere NL therapietraject ook zoveel bereikt kan worden maar met een half uur in de week therapie (dat is het vaak) kan dat echt niet. Dat ligt niet aan de expertise maar wel aan het geld. In Harderwijk is/wordt wel iets gedaan met dolfijnen en gehandicapte kids maar niet vergelijkbaar met Curacao. Liam boft dat jullie voor hem willen knokken. Ik hoop dat jullie boven de zure reacties kunnen staan!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sami

   

  Zoals Denise al heeft gezegd trek je niks aan van sommige reacties. Zoals jullie kunnen lezen zijn er jammer genoeg steeds meer zure figuren op dit kleine eiland. Veel van die mensen zijn zelf afhankelijk van anderen of de overheid. Veel lopen dan de hele dag als normale mensen werken op internet forums gal te spugen. Heel goed dat jullie dit willen doen! Zou ook ales proberen als het mijn kind is. Heel veel succes en hoop dat het jullie lukt!

  reageer
 • Rupert

   

  Is er in het giga grote China geen therapie voorhanden?

  reageer
 • Lelystedelinge

   

  Best vreemd om geld in te gaan zamelen voor een behandeling waarvan je niet eens weet of het gaat werken. Je weet niet eens wat je zoontje daadwerkelijk mankeert. Ik vind het wat ver gaan... en ja natuurlijk is adopteren duur maar dat wist je voordat je eraan begon toch?

  reageer
 • Elly

   

  De reden dat deze therapie niet wordt vergoed, is dat er geen enkel bewijs is dat het werkt. Het dolfijnencentrum in Curacao is in het verleden bovendien regelmatig in het nieuws gekomen omdat de dolfijnen er gestresst en oververmoeid zijn. Ik snap de wanhoop maar ik hoop dat de ouders van Liam toch realiseren dat de beste kansen voor hun zoontje liggen in het Nederlandse reguliere medische circuit (dat nog altijd tot de beste ter wereld behoort).

  reageer
 • Barbara

   

  Ik ben het met je eens, er worden rond deze sociale, intelligente en uiterst gevoelige dieren, talloze kwakzalverige therapien ontworpen waar mensen in nood gevoelig voor zijn. Uitkijken, want geld is een belangrijke drijfveer voor de organisatoren die een gat in de markt graag gevuld zien met een aardige inkomsten. Bieden een all inn verblijf aan op een tropisch eiland met allerlei voorzieningen, lekker zonnetje op ieders bolletje enz enz..Maar vooral is ook bekend dat deze dieren in gevangenschap wel degelijk erg te lijden hebben onder stress. Zo blijf je met je hele goede vertrouwen en inzet, want je wilt het beste voor je kindje, met zijn allen in een cirkel ronddraaien, en moet je hoogstwaarschijnlijk twee jaar later nog eens terug komen voor een nabehandeling.Ik zou als je dan toch ervoor kiest iets met dieren te willen doen een lief huiskatje adopteren.. ..

 • Nicole van Rijnsweerd

   

  Als er nog helemaal niet vaststaat wat er precies aan de hand is hoezo dan wel zoveel geld vragen voor iets waarvan het niet eens zeker is of dat wel helpt? En adopteren kost geld? Ja natuurlijk maar dat wisten jullie toch? Mijn kinderen kosten ook geld. Ik wens jullie veel geluk met Liam, maar om hier geld voor te vragen vind ik iets te ver gaan.

  reageer
 • ghtr

   

  Dolfinarium Harderwijk is heel dichtbij. Misschien willen die iets doen? Het verhaal van de dolfijnen met dergelijke kinderen is overigens echt geen onzin. Ik heb dat zelf meegemaakt en gezien.

  reageer
 • INge

   

  Is dit niet dichterbij huis te doen? Bijvoorbeeld gewoon in Harderwijk?? Waarom zo ver weg voor zoveel geld?

  reageer
 • Brigit

   

  Begrijpelijk dat de ouders iets willen, maar het KNGF heeft volgens mij ook hulphonden die hier in kunnen helpen. Da's beter en goedkoper dan vliegen naar Curaçao. Slecht voor het milieu en de dolfijnen

  reageer
 • Denise Verkuijl

   

  Hopelijk trekken jullie je niet veel van de nare reacties aan , Hoop dat t lukt voor Lian en jullie ...

  reageer
 • Eddie

   

  Dan had ze dr geld-smeekbede niet via de media moeten doen

 • .\/\/.

   

  Ik wens iedereen veel geluk en gezondheid, da's belangrijk. Maar laat de dolfijnen met rust.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Volgens mij kunnen honden ook veel betekenen in dit soort situaties, is hier al naar gekeken?

  reageer
 • Ed

   

  Moeilijke situatie. Liam heeft geboft met adoptie-ouders die zoveel voor hem over hebben. Eerlijk gezegd denk ik dat geen dolfijntherapie tegen hun liefde en betrokkenheid op kan.

  reageer
 • Eddie

   

  Dus met andere woorden je hebt er geen geld voor. En wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven he

  reageer
 • Chan

   

  Wat een onzin om daarvoor van andermans geld naar curaçao te gaan. Er zijn andere therapieën in NL. En ook genoeg dieren die kunnen bijdragen.

  reageer
 • Karin

   

  ja, ik heb hier ook een beetje moeite mee. Als je iets niet kan betalen om anderen maar om geld te vragen.

 • Almeertje

   

  Heel veel geluk EN sterkte. Hoop dat jullie het geld bij elkaar krijgen.

  reageer
 • Bertus

   

  En wellicht therapie met een ander dier? Paarden en honden worden veel ervoor gebruikt, en het lijkt me logischer dat dat wel vergoedt wordt.

  reageer
 • Barbara

   

  Hebben jullie het al eens met een poes/hondje geprobeerd? Kinderen met ASS die zich sterk verbonden voelen met hun huisdier leren makkelijker contact te maken. Het dier voelt heel goed aan wat zo'n kindje graag wil en omgedraaid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert