Opnieuw snelheidsbeperking Houtribdijk vanwege harde wind

FLEVOLAND
Op de Houtribdijk tussen Lelystad en Enkhuizen geldt opnieuw een snelheidsbeperking vanwege de harde wind. Zondagavond werd de maximumsnelheid ook al verlaagd van 100 naar 70 kilometer per uur. De provincie besloot daartoe omdat het KNMI voor de kustgebieden en de grote meren code geel had afgegeven. Dat betekent dat er windstoten kunnen voorkomen van 80 kilometer per uur.

De beperking werd maandagmorgen opgeheven, maar is nu opnieuw van kracht. Hoe lang de maximumsnelheid lager blijft, kon een woordvoerder van de provincie niet zeggen, omdat dit van het weer afhangt. ,,Maar we doen dit natuurlijk niet voor vijf minuten." 

De provincie heeft sinds begin september nieuwe regels voor de dijk bij harde wind. Voorheen bekeken medewerkers van de provincie de situatie op de dijk en besloten aan de hand daarvan of er maatregelen nodig zijn. 

De situatie is een stuk simpeler gemaakt. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar beneden. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als de wind sterker is dan 9 beaufort gaat de hele dijk dicht. 

 

reacties (3)

 • Max.

   

  Wat een betutteling. Zelf beslissingen nemen en verantwoordelijkheid nemen wordt ons steeds meer afgenomen....!!

  reageer
 • Flevoburger

   

  Zelf beslissingen en verantwoordelijkheid nemen is een ding. Vervelend wordt het als je daardoor anderen letterlijk in gevaar / letsel toe brengt.....

 • Barbara

   

  Er zijn al te veel doden gevallen op deze onbetrouwbare weg, dus even inhouden zal niemand de kop kosten.

 • 13xx

   

  Blijkbaar zijn er veel mensen die hun verantwoordelijkheid niet helemaal aankunnen.

 • Antje Ha

   

  Vroeger had je ook harde wind en iedereen redde zich. Wat is dat toch met al die codes geel en oranje? Er is haast geen week waarin er geen code geel of oranje wordt afgegeven.

  reageer
 • Bart

   

  Omdat er zoveel domme mensen zijn die anderen in gevaar brengen. Daarom.

 • Dronten

   

  Ik ben net over de dijk gereden met aangepaste snelheid. Het is oppassen en raad de mensen die over de dijk gaan zich aan de snelheid te houden. Veilig aangekomen op plaats van bestemming is het belangrijkste!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert