Fractie stelt vragen over ontbrekende hek Zeewolderdijk

ZEEWOLDE
Fractie Leefbaar Zeewolde heeft vragen gesteld aan het college van B&W over het ontbrekende hek op de Zeewolderdijk. Het hek werd na wegwerkzaamheden afgelopen zomer niet teruggeplaatst. 

Uit berichtgeving van Omroep Flevoland van 7 augustus bleek dat volgens de provincie niet is aangetoond dat het hek effect heeft. Na de plaatsing van het hek in 2004 zijn er namelijk geen ongelukken meer gebeurd. De aanleiding voor het neerzetten van het hek was een ongeluk waarbij 2 scooters in het donker frontaal op elkaar botsten.

Leefbaar Zeewolde wil nu weten of het college de redenering van de provincie volgt en of er onderzoek is gedaan naar de effectiviteit van het hek. Ook voert de fractie aan dat de gebruikers van het fietspad verblind worden door het het licht van de auto koplampen. Iets wat de veiligheid op het fietspad niet ten goede komt.
 

reacties (8)

 • daily user

   

  De ambtenaren van de provincie lieten tijdens de info avond over de werkzaamheden zelf al blijken summier onderzoek te hebben verricht en niet voor rede vatbaar te zijn, besluit was genomen en dat werd niet herzien. Belachelijk besluit!!!!

  reageer
 • Jan

   

  Het gaat om een provinciale weg, dus wat de medewerkers van de gemeente Zeewolde met deze kwestie van doen hebben is mij een raadsel. Verder vond ik het opvallend dat het hek in de oorspronkelijke situatie maar globaal over 1/3 tot de 1/2 van de Zeewolderdijk tussen Biezenburcht en het Tulpeiland stond, dus voor dat overige deel waar het niet stond was dat kennelijk geen bezwaar voor fietsers die al of niet verblind werden.....

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Fietsers hebben wel degelijk vastgesteld dat ze met hek minder en zonder hek meer last hebben van verblinding... Onderzoek is dus niet erg moeilijk: laat 10 ambtenaren in het donker heen en weer fietsen en nog eens 10 ambtenaren met hun autootjes heen en weer rijden... Dan is verder onderzoek niet meer nodig....

  reageer
 • Knor

   

  Kilometers omrijden en stil moeten staan is dus wel duurzaam?

 • Keek op de week

   

  Gewoon de dijk weer dichtzetten, en alleen voor openbaar vervoer! Wanneer gaan wij duurzaam om met natuurgebieden? Waarom de sluipweg openhouden voor Harderwijk?

  reageer
 • Freek

   

  Keek op de Week is volgens mij een ambtenaar die zelf niet elke dag naar Harderwijk hoeft. Wat een domme beredenering zeg.

 • Malle Pietje.

   

  Niks sluipweg. Het is gewoon een doorgaande weg. Niet alles wat geen snelweg is of iets als N305 of N302 is automatisch een sluipweg. Daarbij. Sluipverkeer is een belachelijke titel voor verkeer wat gebruik maakt van het openbare wegennet waar met ook wegenbelasting voor betaald.

 • Harry

   

  Bent u de "keek" op de realiteit een beetje kwijt ? Als al die auto's nu die 6 km omrijden elke dag weer ..wat is daar de invloed op dat milieu van u in? Die auto rijden toch wel laat ze dan zo kort mogelijk rijden.

 • John

   

  Beetje fietskoplamp verblindt tegenwoordig ook al, ook overdag. Om van scooter/brommerlampen maar te zwijgen. Had dat het hek op de foto nu echt zo'n dempende werking op autokoplampen? Lijkt mij dat al het licht er dwars doorheen gaat. Begroeiing tussen weg en fietspad zou wel helpen. Maar dan fiets je wel weer erg geïsoleerd in het donker en dat lokt weer andere onveiligheid uit.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Roel

   

  Iets wat veel mensen niet weten ,.dat je verblind word door auto s, als mn richting zeewolde fietst. Weten de ambtenaren van zeewolde dat ook? Ik denk het niet anders had mn er wel wat anders op ver zonnen denk ik.

  reageer
 • Remko

   

  Gemeente Zeewolde moet daar zelf maar eens gaan fietsen 's avonds. Dan weet je pas hoe het is, helemaal als het regent. En een verbod op groot-licht daar.

  reageer
 • Kronkel in je hoofd

   

  Gerucht gaat dat gemeente Zeewolde ook de dijken om het dorp gaat verwijderen nu niet is aangetoond dat de dijken het water tegen houden. Sinds er dijken om flevoland staan heeft er nog geen watersnoodramp in Zeewolde plaatsgevonden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert