Echtpaar op vakantie dankzij inzamelingsactie

ALMERE
De 91-jarige Jan Verduijn en zijn 73-jarige vrouw Hanna van Os uit Almere zijn erg blij dat zij eindelijk met vakantie kunnen naar Spanje. De reis is mogelijk geworden dankzij een inzamelingsactie.

Al jaren zijn Verduijn en Van Os niet met vakantie geweest. Dat komt omdat zij de reis niet kunnen betalen. "Naast mijn AOW heb ik een aanvullend pensioen van slechts 34 euro per maand", zegt Verduijn.

Nog één keer samen op vakantie
Gezien de leeftijd wil het echtpaar nog één keer samen met vakantie naar een warm land. Verduijn en Van Os plaatsten een oproep in een lokale krant in de hoop dat hun droom wordt gerealiseerd. Tegen alle verwachtingen in kregen zij veel telefoontjes van mensen die hen wilden helpen. Ook zijn mensen bij hen langs geweest om geld te geven.

Binnen enkele dagen had het paar ruim 1700 euro ingezameld. Daarmee hebben Verduijn en Van Os een reis van een week geboekt naar Mojacar in de buurt van Almeria. 

reacties (8)

 • van jan aan ed invillaricos

   

  ed jongen bedankt voor je reactie vraagje is daar openbaar vervoer zyner ook scootmobielen te huur ik heb zelf een kleine rollator wat is daar mooi leuk voor ons een geheel onbekend gebied loop helaas slecht houden erg van strand zee leuke strand restaurants of andere dorpndorpen mocht je wat weten dit lezen geef dan nu nog wat door dank je zit in oasis tropical doeg jan e n

  reageer
 • André

   

  Misschien zien we ze nog wel. Imperial is een zeer goede Chinees in Mojacar en ook Mediterraneo is een prima restaurant. A.s. Zaterdag wel kans op regen en da's hier uniek. Woon zelf in Villaricos Harbour lights heerlijk!

  reageer
 • Ed

   

  Leuk, Costa de Almeria .....

 • Barbara

   

  Wat mij betreft had u geen enkele uitleg af hoeven leggen aan pers of overige pottenkijkers. Veel plezier!

  reageer
 • Rosaly

   

  Ik wens hen een goeie reis toe.

  reageer
 • Marijke

   

  Wat mooi dat ze dit kunnen doen! Wel roept het de vraag op: er zijn zoveel mensen die niet (meer) naar Spanje of ergens anders heen op vakantie kunnen. Waarom moeten anderen de vakantie betalen? Ik ga denk ik ook maar een inzameling houden, kan ik ook wat verder weg op vakantie.

  reageer
 • Judith

   

  Wat een zure reactie. Gunnen we onze medemens niets meer? Willen we alleen nog maar wat een ander ook krijgt? Ikke ikke ikke. Deze mensen hebben het geluk dat er een inzameling voor ze gehouden is. Misschien kwam dat geluk niet zomaar uit de lucht vallen en is het ook door hun levenshouding. Er wordt vast niet zomaar een actie gehouden en door mensen geld gegeven. Misschien past dat nog niet in uw leven. In ieder geval veel succes met uw eigen actie.

 • laat alle reacties zien
 • .W.

   

  Het is deze mensen van harte gegund. Jammer dat ze voor een extreem vervuilende vliegreis kiezen en niet voor een bestemming dichter bij huis. Toch wens ik ze veel plezier op deze reis.

  reageer
 • Judith

   

  Lijkt me lastig om in dit jaargetijde een zonnige bestemming dichtbij te vinden, voor een week vakantie ga je ook niet 2x2/3 dagen met de auto. En dit echtpaar zal op deze leeftijd ook niet zulke afstanden rijden. Vliegtuig ligt dus voor de hand. Niet zeuren dus.

 • Wendy

   

  Wat heerlijk voor ze. Geniet ervan. Top die vrijgevigheid van de medemens.

  reageer
 • Johan Juffer

   

  Zo hoort het alleen jammer dat elders in de wereld de armoede zo groot is dat ze geen onderdak en geen eten hebben

  reageer
 • Jo

   

  Elders in de wereld?Wat dacht je van eigen land?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert