GroenLinks wil donatie gemeente voor Sint Maarten

DRONTEN
De gemeenteraadsfractie van GroenLinks in Dronten heeft het college van B en W gevraagd hoe de gemeente Sint Maarten gaat helpen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft de leden opgeroepen om het door orkaan Irma zwaar getroffen eiland te steunen.

Wat GroenLinks betreft, doneert de gemeente per inwoner van de gemeente één euro aan de hulpactie van het Rode Kruis. Dat zou neerkomen op ruim 40.000 euro.

De fractie herinnert er aan dat Dronten in 2004 ook één euro per inwoner heeft gegeven aan de slachtoffers van de tsunami. Die verwoestte toen grote delen van onder andere Indonesië, Thailand en Sri Lanka. 

reacties (15)

 • Julia

   

  Sinds wanneer gaat GroenLinks voor mij beslissen? Dacht het niet.

  reageer
 • GertJan

   

  GroenLinks voert DDR en Korea politiek. Ik maak ZELF wel uit wat waarvoor en wanneer ik met MIJN geld doneer!

  reageer
 • pieter de oude

   

  Op kosten van GroenLinks de film Jesse in de meerpaal draaien en na afloop een "collectebus" plaatsen, dat lijkt mij eerlijker dan het gemeentebestuur en de andere raadsleden voor het blok zetten.

  reageer
 • Jansma

   

  Zolang de plunderaars, die het nodig achten om tijdens een ramp flatscreens te moeten stelen niet kunnen worden gescheiden van de mensen in nood. Dan doneer ik geen euro en is het helemaal niet wenselijk dat een politieke partij zo'n idee oppert. Ook zij moeten zien, dat de Drontenaar naast een ramp ook plunderaars ziet.

  reageer
 • Trudy

   

  Weer een reden om niet op Groen Links te stemmen!!! Ik bepaal zelf wel of ik iets aan iemand of een organisatie wil doneren, en een gift aan Sint Maarten zal daar voorlopig zeker niet bij zijn! Eerst moeten de duizenden plunderaars opgepakt worden en uitsluiten van iedere gift, het kan niet zo zijn dat zij profiteren van deze ramp!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Uhm...

   

  Dus GroenLinks vindt dat iedereen moet doneren en wil geld van de gemeenschap weggeven. Volgens mij bepaalt iedereen dat voor zich; voor mij is het logisch, voor anderen niet. Wellicht heeft GroenLinks de indruk dat er niet gedoneerd wordt als ze deze actie niet inzetten. Maar dat zegt denk ik meer over hun achterban.

  reageer
 • Ikke

   

  Ik word hier heel moe van. Ik bepaal zelf wel of ik wil doneren of niet. Er is genoeg ellende hier in Nederland zelf denk aan de eierboeren die hebben ook veel geleden! Groen links ga daar eens aan denken! En de ouderen zorg kom op 🤔

  reageer
 • Pieter

   

  Misschien moet Paul Vermast eens een baan gaan zoeken ipv geld weg te geven die de inwoners van Dronten als belasting hebben voldaan. Lekker makkelijk om geld weg te geven dat van andere is.

  reageer
 • Trap

   

  Ik wil zelf graag beslissen of ik doneer of niet. En ik betaal al belasting, dus in principe heb ik al gedoneerd

  reageer
 • Lotte

   

  Ook ik betaal belastingen en heb dus al gedoneerd

 • Ed Molenaar

   

  Is het wel aan de gemeente om te doneren?

  reageer
 • Barbara

   

  Groen Links bedoeld vast en zeker dat iedere inwoner een euro mag storten op een rekening die gemeente voor dit doel opent.opent.

  reageer
 • Boels

   

  GL (en andere partijen) moeten niet willen beslissen voor anderen uit publicitaire overwegingen. Een bijdrage uit de partijkas is eerder op z;n plaats. Het is een Koninkrijksprobleem en moet door het Koninkrijk opgelost worden; ieder zijn deel.

  reageer
 • Frank

   

  Ik heb al gedoneerd VRIJWILLIG.. En op groen links stem ik zowieso niet. De partij gaat voor iedereen behalve de Drontenaar Goedkope manier om zieltjes te winnen dit

  reageer
 • Jacobus MG

   

  Het staat ( de leden van ) GroenLinks toch vrij om zelf ( veel meer ) te geven. Waarom dan een beroep doen op de ( lokale ) overheid. Financier uw eigen keuzes !

  reageer
 • Gert

   

  En als iedere inwoner daar zelf nog eens 5 euro p.p. bij opdoet kan er 240000 euro overgeboekt worden. Lijkt me alleszins haalbaar. Goed plan GroenLinks

  reageer
 • Karel

   

  Dat zou een mooi bedrag zijn . Als dan van die 5 euro de helft naar de laagste minima gaat , dat zou dan 100000 euro zijn , dan zouden je eigen dorps genoten een leuke kerst en oud en nieuw dagen hebben. Misschien kan dit ook wel Door groen link worden geregeld . We vergeten altijd onze eigen mensen en misschien wel jou buren met hun kinderen.. wat zou het fijn zijn dat We daar eens aan denken met z'n allen. Misschien landelijk groen link, elke Nederlander 1 euro. Fijne feestdagen allemaal .

 • Jan2

   

  Welke odioot verzint dit, wij hebben zojuist €40 overgemaakt op de giro van het rode kruis. Als elke groenlinkser dat ook doet, dan komt het goed. GL moet geen mooi weer spelen met andermans (belasting)geld, of is dit een poging om goedkoop te scoren. Dat is mislukt dan.

 • Lana

   

  Niet voor iedereen is dit haalbaar! Er zijn bewoners in de gemeente dronten die elke dag niet eens een warme maaltijd op tafel kunnen zetten. Als je van € 80,00 in de week te besteden hebt is dat geen vetpot! En dan werkt de persoon ook nog. Dus geen uitkering!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert