Oorzaak brand Tarpanweg niet meer te achterhalen

SWIFTERBANT
De oorzaak van de brand bij een boerenbedrijf aan de Tarpanweg, waarbij in augustus 40.000 kippen om het leven kwamen, is niet meer te achterhalen. Dat is de conclusie na onderzoek door de brandweer, in samenwerking met de verzekeringsmaatschappij.

De politie heeft geen aanwijzingen dat het vuur is aangestoken. Daarmee is de zaak nu afgehandeld. 

Mestopslag was de bron
De brand ontstond op 16 augustus in de mestopslag en sloeg over naar de kippenschuur. De politie en brandweer konden niet meteen onderzoek doen omdat het vuur in de mestopslag nog nasmeulde. De angst bestond dat als het gebouw werd opengetrokken, het vuur weer zou oplaaien. 

Vuur pas na twee weken uit
Uiteindelijk was twee weken na de brand het vuur in de mestopslag gedoofd. De mest is met een grote shovel uit de opslag gehaald en uitgestrooid over de fundering van de afgebrande kippenschuur. De smeulende mest werd geplet met een wals.

reacties (2)

 • Tinka

   

  Wat vreemd dat ze niet kunnen achterhalen waardoor er brand is ontstaan. Tegenwoordig kunnen ze voor 90% er achter komen hoe de brand is ontstaan en dat soms pas na weken. Nu net 3 weken later weten ze al dat het niet meer te vinden is. En ach ja laat dan ook maar.....het zijn ook maar kippen niet waar ? Die arme beestjes...... wat zullen ze het moeilijk hebben gehad. Het lijkt wel helemaal niet belangrijk

  reageer
 • Jan

   

  Zou het dan niet kunnen zijn dat dit tot de 10% behoort waarbij de oorzaak niet te achterhalen is?? En je denkt dat ook de verzekeringsmaatschappij ook zegt "Het zijn maar kippen"? De gebouwen en alle kosten er om heen zijn irrelevant zeker? Enige vorm van realisme zou in dit geval wel leuk zijn...

 • Getard

   

  Dat is aangestoken door dat tuig! Alleen Maar om de pluimvee sector in kwaad daglicht te stellen

  reageer
 • kees d.

   

  Door dat de brand in de mest opslag is ontstaan denk ik aan broei en hierdoor zelfontbranding. Niet gelijk zonder enig bewijs een beschuldigende vinger opsteken naar "tuig" dat net als de pluimveehouder het goed voor heeft met de dieren.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert