Gepensioneerde cartograaf tekent nieuwe kaart Sint Maarten

LELYSTAD
Cartograaf Koos Krijnders uit Lelystad brengt in opdracht van het Rode Kruis de schade in kaart op Sint Maarten. De 67-jarige Krijnders is eigenlijk gepensioneerd maar op dit moment werkt hij van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag. 

Het Rode Kruis heeft een speciaal datateam met vrijwilligers opgezet die luchtfoto's van het verwoeste eiland bestuderen. De foto's zijn gemaakt door helikopterpiloten van de marine. Krijnders en zijn team maken met behulp van de informatie een nieuwe landkaart van het eiland. Zo weten de militairen en de hulpverleners wat er nog overeind staat en waar de wegen nog begaanbaar zijn. 

De tijdsdruk is enorm omdat de mensen op het eiland zitten te springen om deze informatie. Voor Krijnders geeft het werk veel voldoening. Hij hoopt dat met de nieuwe landkaart de hulpverlening nog sneller en beter zijn werk kan doen.
 

reacties (1)

 • Rob uit Z

   

  Zijn er geen andere mensen die dat kunnen? Zeer nobel uiteraard van deze man, maar is hij de enige cartograaf in NL?

  reageer
 • MKM

   

  Ongetwijfeld zijn er anderen die dat kunnen, hij is inderdaad vast niet de enige cartograaf. Maar vanwaar uw vraag?

 • Van Haven

   

  Het staat niet in het artikel, maar het zou kunnen dat ook hij vrijwilliger is. Als hij hier goed in is en direct tijd heeft voor de opdracht is het toch prima zo?

 • Het is vrijwilligerswerk. Hij lijkt uitstekend in staat het werk te doen en hij wil het doen en hij steekt de handen uit de mouwen en pakt het werk aan. Wat valt er dan nu weer te zeuren?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert