Pindakaas zonder pinda's?

KRAGGENBURG
Michiel Vos uit Kraggenburg gaat pindakaas zonder pinda's ontwikkelen. Hij hoopt dat ook Nederlanders die allergisch zijn voor de peulvruchten daardoor van de smaak kunnen genieten.

Vos runt sinds vorig jaar juni een speciale pindakaaswinkel in Amsterdam. Volgens de Kraggenburger is de belangstelling groot. De pindakaas is in heel Nederland en in België verkrijgbaar. Hij heeft inmiddels een nieuwe productielocatie in Amsterdam in gebruik genomen. Daar kunnen zo'n 50.000 potten per week gemaakt kunnen worden. Tot voor kort maakte hij wekelijks ongeveer 5000 potten.

Vos heeft nog geen idee hoe hij de pindaloze pindakaas gaat noemen. "Kan je pindakaas zonder pinda's nog wel pindakaas noemen? Weet jij misschien een naam?", grapt hij. Het is nog niet bekend wanneer het product verkrijgbaar is.
  

reacties (6)

 • ron H

   

  zoals u allen weet heet namaakkaas "kees"

  reageer
 • Pieternella

   

  Ik heb ook nog nooit kaas gezien in pindakaas

  reageer
 • Mr.

   

  Onzin. Anders dan de uit de wijnstreek La Champagne afkomstige Champagne, kent pindakaas noch een oorsprongsbenaming, noch is het een geografische aanduiding.

  reageer
 • Pete

   

  Ik vraag me af of hier behoefte aan is. De mensen die ik ken met pinda-allergie zijn te alert om deze smaak te vermijden, pinda-allergie is immers dodelijk. Ik kan me dan ook niet voorstellen dat ze van de smaak kunnen genieten.

  reageer
 • De advocaat

   

  Het gebruik van het woord Pindakaas is in feite niet toegestaan. Product en samenstelling zijn iets heel anders. Ook zal hij een zaak aan zijn broek krijgen van de echte Pindakaasmakers. Net als bij vleesvervangers die zich wel vlees blijven noemen. En champagne die niet uit Champagne komt mag nook niet.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • dirk

   

  nieuw ,, Pindaloos,,

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert