Rijkswaterstaat waarschuwt voor westerstorm

FLEVOLAND
Weggebruikers in Flevoland moeten woensdag rekening houden met een westerstorm. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Tijdens de ochtendspits worden zware windstoten en veel neerslag verwacht. Voor Flevoland is code geel afgegeven tussen 07.00 en 16.00 uur. Voor de kustprovincies geldt code oranje.

"We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan", laat Rijkswaterstaat weten. Tijdens de februaristorm eerder dit jaar was er veel hinder door onbeladen vrachtwagens die waren omgewaaid. Mensen die de weg opgaan, wordt geadviseerd de weerberichten en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Dijk Lelystad-Enkhuizen
De harde wind kan ook gevolgen hebben voor het verkeer op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als het nog harder gaat waaien, wordt de weg zelfs afgesloten voor alle verkeer. Dat is het geval bij windkracht negen. Bij die windkracht is er officieel sprake van een storm.

reacties (2)

 • tuig van de richel

   

  Alvast een helm op doen als je bij Almere CS komt. Ben benieuwd wanneer de eerste glasplaat naar beneden komt.

  reageer
 • George

   

  Het zal wel weer een storm in een glas water wezen.

  reageer
 • Van Haven

   

  Het kan nooit kwaad gewaarschuwd te zijn. Men kan er nu rekening mee houden, je kunt niet alleen jezelf, maar ook anderen in problemen brengen als je toch met caravan, aanhanger etc de weg op gaat.

 • Piet

   

  Mensen die dit soort reacties geven hebben morgen de grootste mond als ze in problemen komen omdat het toch heel hard stormt.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert