Rijkswaterstaat waarschuwt voor westerstorm

FLEVOLAND • Di 12 september 2017 | 15:10 • Dinsdag 12 september 2017 | 15:10
Weggebruikers in Flevoland moeten woensdag rekening houden met een westerstorm. Daarvoor waarschuwt Rijkswaterstaat. Tijdens de ochtendspits worden zware windstoten en veel neerslag verwacht. Voor Flevoland is code geel afgegeven tussen 07.00 en 16.00 uur. Voor de kustprovincies geldt code oranje.

"We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan", laat Rijkswaterstaat weten. Tijdens de februaristorm eerder dit jaar was er veel hinder door onbeladen vrachtwagens die waren omgewaaid. Mensen die de weg opgaan, wordt geadviseerd de weerberichten en verkeersinformatie goed in de gaten te houden.

Dijk Lelystad-Enkhuizen
De harde wind kan ook gevolgen hebben voor het verkeer op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als het nog harder gaat waaien, wordt de weg zelfs afgesloten voor alle verkeer. Dat is het geval bij windkracht negen. Bij die windkracht is er officieel sprake van een storm.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel