'Nauwelijks toezicht op uitgaven Giltay'

ALMERE
De politietop heeft gebrekkig controle en toezicht gehouden op de uitgaven van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie. Toenmalig korpschef Gerard Bouman kreeg wel waarschuwingen over de verkwistende uitgaven van de voorzitter Frank Giltay uit Almere, maar greep nauwelijks in. Dat concludeert een commissie die hiernaar onderzoek heeft gedaan.

Budgetten werden jarenlang overschreden en er werden forse declaraties ingediend voor etentjes en vergaderingen buiten de deur. In Almere kwam het gezelschap vaak samen in het Boathouse. Ook kwamen er signalen van disproportionele uitgaven voor feesten, zoals in het Harbor House in Almere, waar tussen de zestig en honderd personen het jaar 2015 feestelijk afsloten. 

Verder werd er door Giltay op vijf items geboden tijdens een benefietgala in Almere. Hiermee was vijfduizend euro gemoeid. Bouman besloot toen overigens deze facturen niet door de Nationale Politie te laten betalen. De facturen van dit gala maken wel deel uit van een strafrechtelijk onderzoek onderzoek tegen Giltay. 

De onderzoekscommissie heeft geen bewijzen gevonden dat de adviezen vanuit de Centrale Ondernemingsraad zijn beïnvloed doordat Bouman nauwelijks optrad of ruimhartig faciliteiten ter beschikking stelde.

reacties (10)

 • pieter de oude

   

  Van Amsterdamse straatagent naar (hoofd)inspecteur. ???

  reageer
 • Jordi

   

  OP basis huidige informatie, heeft Giltay zich "jarenlang" onaantastbaar gevoeld, een schande voor het gehele politiekorps. "Jarenlang" heeft hij als voorzitter COR misbruik cq oneigenlijk gebruik gemaakt van het in hem gestelde vertrouwen. Ik ben niet echt haatdragend maar iemand die zichzelf boven onze nationale veiligheid zet is een potentieel gevaar. De afgelopen jaren heeft hij en zijn aanhang (in de breedste zin van het woord) zich volgevreten, nu is het tijd voor water en brood.

  reageer
 • Jerry

   

  Prima man om de Floriade te gaan begeleiden op project basis, geef hem een budget en het komt goed. Kan de kachel bij Boat House ook weer aan, of zoals bij criminelen tegenwoordig volledig kaalplukken.

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Je kunt gerust aannemen dat dit soort figuren tijdens hun actieve dienst op straat of bij de recherche ook niet deugde. Dat zit er van het begin al in en als ze een status krijgen bartst het helemaal los. Net als met PON aankooporders of de wapenaanschaf.

  reageer
 • FL

   

  60.000 werknemers, een paar rotte appels kun je de gehele politie niet aanrekenen. Voor diegen die zeuren over de politie, kijk zelf even op je eigen werkplek hoeveel mensen daar de wet overtreden...... oh nee laat maar jullie hebben geen werk!!!

  reageer
 • Ed

   

  Als die "paar rotte appels" op hoge posities zitten, loopt de hele organisatie imagoschade op, dat is wel gebleken. Maar u lijkt het gewoon te vinden. Gaat het bij uw bedrijf soms net zo?

 • laat alle reacties zien
 • Taxi chauffeur

   

  Politiek en politie lijkt op elkaar in bijna alle opzichten, dubieus uitgaves, burger laten betalen, en nu blijkt ook onbetrouwbaar, degene die ons zou moeten beschermen. Aangifte doen? Kom over 3 dagen maar terug dan hebben we tijd !!!!!!!! Schandalig.

  reageer
 • De advocaat

   

  Dit soort stunts zie je alleen bij LPF en PVV of Leefbaar partijen en nooit bij gewone partijen. Terwijl u het juist andersom denkt te weten.

 • Flevoburger

   

  Goed wij , de burgers zijn dus een beste bak geld kwijt aan allerlei louche onbetrouwbare onzin ( nota bene door de politie, hoezo integriteit? ) Vervolgens krijgen we een onderzoekscommissie , ook niet gratis neem ik aan. En nu? Iets met glas plas en alles blijft zoals het was. Ohw ja uit het nieuws van deze week : 20% van de aangiftes wordt geseponeerd, de prullenbak in gekieperd. Geen geld dus....... Rest de vraag waar zitten nu de grootste criminelen en wie pakt deze aan?

  reageer
 • Jop

   

  Het is interessant om de korpsleiding Flevoland ook onder de loep te nemen

  reageer
 • Henk

   

  Zouden de Flevolandse leden van de COR nu ook hun conclussies trekken en opstappen?? Oh nee zij hadden natuurlijk altijd al hiervoor gewaarschuwd en naar hen was niet geluisterd. Maar ondertussen wel genieten van de feestjes en uitgaven. Wees een vent en trek je conclusie

  reageer
 • Ed

   

  Topje van de ijsberg?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert