Rode Kruis hoopt op ludieke acties voor Sint Maarten

FLEVOLAND
Het Rode Kruis roept Flevolanders op om in actie te komen voor Sint Maarten.

Volgens de organisatie zijn er allerlei manieren om bij te dragen aan de landelijke actiedag, vrijdag, voor het eiland dat zwaar is getroffen door de orkaan Irma. Woordvoerder Sandra van Houten van het Rode Kruis hoopt op ludieke acties als het bakken en verkopen van cupcakes.

Ze benadrukt dat Sint Maarten vooral behoefte heeft aan financiële hulp en dat het weinig zin heeft om spullen in te zamelen omdat het vervoer daarvan problematisch is.

reacties (5)

 • Tja kreeg gelijk

   

  Ik geef niks aan kansloze plunderaars. Met alles wat ze gejat hebben kunnen ze zelf de noodhulp betalen. Kijk als het nu om eten ging, maar juweliers en witgoed zaken zijn leeggeroofd. Ze wilden zo graag zelfstandig zijn. Aub per direct alle connecties met Nederland doorhalen. Breng er nu water en brood, daarna kunnen die plunderaars de zaak zelf opknappen. Als ze hun energie nu in opruimen stoppen, maar nee, de zaak met wapens plunderen.

  reageer
 • Tdb

   

  Man man wat een egoïstisch mensen die hier weer reageren. Allemaal maar smoesjes verzinnen om maar niks voor anderen over te hebben. Ik-ik-ik en de rest kan stikken!

  reageer
 • Trees

   

  Dit zijn geen smoesjes. Iedereen mag toch zelf kiezen waar zij haar geld aan uitgeeft?

 • Dr.Jake

   

  Je het eindelijk begrepen. Ik denk dat anders elke nederlanders en huisje op een tropisch eiland op kosten van de staat/belastingbetaler.

 • Dr.Jake

   

  Eerst de grieken nu hun weer. Steeds een andere staat 'moet' zogenaamd geted worden. Wanneer mag de nederlandse belastingbetaler eens profiteren van de goede economie en bv de eigen bijdrage in de zorg wordt afgeschaft of verminderd.

  reageer
 • Bregje

   

  Ik geef niets aan die plunderaars.

  reageer
 • Frans

   

  Ik dacht dat sint Maarten een zelfstandig land wilde worden en nu moeten wij ze helpen als mede Nederlanders sorry or

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert