OM eist 2,5 jaar celstraf tegen oplichter

ALMERE
Het Openbaar Ministerie eist 2,5 jaar cel tegen een Almeerder die verdacht wordt van oplichting. Via Marktplaats zocht hij naar dure auto's in Almere en Amsterdam die te koop werden aangeboden. Ter plekke deed alsof hij via internetbankieren het bedrag overmaakte. Daarna werd de auto op zijn naam overgeschreven. Hij verkocht de niet betaalde wagen dan vaak nog dezelfde dag door.
 
Op die manier heeft de 45-jarige Almeerder in de zomer van 2015 zo’n 30.000 euro buitgemaakt, denkt het Openbaar Ministerie. De zaak kwam aan het rollen toen een van de gedupeerden aangifte deed van bedreiging. Het programma Opgelicht?! besteedde eerder ook aandacht aan deze zaak.  

Man zat al eerder in tbs-kliniek
De Reclassering adviseert de rechtbank om tbs met voorwaarden op te leggen. De Almeerder bracht tot 2014 in een tbs-kliniek door. De Reclassering ziet geen andere mogelijkheid omdat de man door zijn drugsverslaving steeds weer op het criminele pad belandt.

De officier van justitie ziet meer in een lange gevangenisstraf. Voor de oplichting, twee looddiefstallen en een poging daartoe in Almere eiste ze twee jaar celstraf. Daar komt de voorwaardelijke straf van zes maanden die de man eerder kreeg bij, als het aan het OM ligt.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert