Kinderspeelbad is een sympathiek idee maar te duur

LELYSTAD
De gemeenteraad van Lelystad vindt een speelbad voor jonge kinderen in het Woldpark een sympathiek plan, maar de raadsleden weten nog niet hoe het gefinancierd zou moeten worden. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van de politiek in het stadhuis van Lelystad. 

Het kinderspeelbad is een idee van Bart Visscher van de Inwonerspartij. Volgens hem kost het zwembad voor peuters en kleuters jaarlijks 45.000 euro.

Zijn politieke collega's hadden waardering voor het plan, maar zijn bang dat het ten koste gaat van het budget voor arme gezinnen in Lelystad. Bovendien is er de afgelopen jaren juist bezuinigd op speelgelegenheden in de stad. De aanleg van een nieuw speelbad zou haaks staan op dat beleid. 

reacties (6)

 • Sofie

   

  Word hier zo boos over geen geld. Pfff als ik denk aan de tijden van de houtrib. Heerlijk was dat nee wat doen ze schoener agora dicht. We bouwen lekker een overdekt zwembad. Ja dat is het en wat een genot voor de kinderen niet dus. Ik zeg lekker weer openlucht bad voor in de zomer. En nee niet zoeken over jongens bij kleedhokjes en noem maar op. Dat gebeurd in de koploper ook. Geef je kinderen eens wat. Bouwen ook nog zo een lelyke theater de agora nou wauw moet je daar even naar de bios gaan. En er is geen geld. Centrum waardeloos eer leegstand en hoe komt het omdat de gemeente niks doet

  reageer
 • SAS

   

  Dus omdat een handjevol knullen zich niet kunnen gedragen mag niemand meer plezier hebben?

  reageer
 • Erik

   

  Bange poeperds allemaal hier allemaal bang voor het onbekende en schuld geven aan de anderen en vreemden. Leer elkaar toch kennen en geef elkaar hoop en liefde ipv haat en verderf!

  reageer
 • Leo

   

  Uitstekend idee om dit NIET uit te voeren. Ervaring in Rotterdam zuid in de jaren '80. Prachtig openlucht zwembaden met kleedhokjes met later extra toezicht. Meisjes werden kontinu lastig gevallen in het water en op de grasvelden. Uiteindelijk is dit prachtige complex afgebroken door de gemeente vanwege de onveilige situatie voor meisjes. Dit zou zich zeker herhalen. De Koploper is veel veiliger.

  reageer
 • Casanova

   

  Geld is op, dat lijkt mij logisch!!!!! Eerst al die gelukzoekers pamperen en een ingericht huis met en een aardig zakcentje... Zodra ze voor onze kinderen iets moeten hebben ze geen geld meer!!! O zo voorspelbaar.... Gelukkig brengt Airport Lelystad genoeg op om de stad draaiende te houden...

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Sergei

   

  Nee joh....te duur!! We hebben meer moderne 'kunst nodig op plekken waar niemand komt of het wilt. Of beter nog....een gesubsidieerd clubje voor mensen die linkshandig zijn en rechts willen leren schrijven en andersom.. Een buitenzwembad voor gezinnen is wat we nodig hebben, met iedere keer dat blauwalg e.d in ze zomers...#rememberHoutrib.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert