Houtribdijk dicht voor vrachtwagens en aanhangers

LELYSTAD
De dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is afgesloten voor vrachtverkeer en aanhangers. Dat meldt de provincie. Voor automobilisten geldt een snelheidsbeperking van maximaal 70 kilometer per uur in plaats van 100. Ook geldt er een inhaalverbod.

Tijdens de ochtendspits waren er zware windstoten en veel neerslag. Voor Flevoland was code geel afgegeven tussen 07.00 uur en 16.00 uur. 

De provincie heeft sinds begin september nieuwe regels voor de dijk bij harde wind. Bij windkracht 7 mag er niet meer worden ingehaald en gaat de maximumsnelheid naar 70 kilometer per uur. Bij windkracht 8 gaat de weg dicht voor vrachtwagens en auto's met aanhangers. Als het nog harder gaat waaien, wordt de weg zelfs afgesloten voor alle verkeer. Dat is het geval bij windkracht negen. Bij die windkracht is er officieel sprake van een storm.
reacties (4)

 • GJB

   

  Waar staat aangegeven dat de maximum snelheid voor personen auto's 70 km/uur is? Vanochtend om 11.00 uur over de dijk gereden. Mijn voorgangers en wij reden rond de 100km/uur. Geen probleem.

  reageer
 • sander

   

  Een vrachtwagen met wortels waait echt niet om !!

  reageer
 • JB

   

  Vanochtend over de dijk gereden. De dijk was op dat moment afgesloten voor vrachtverkeer en aanhangwagens. Er staat bij de dijk nergens aangegeven dat er dan ook een snelheidsbeperking geldt. Dus ik rijd met ongeveer 100 km/uur over de dijk en kom dan achter een vrachtauto met nog een paar personenauto's te rijden. Deze vrachtauto mocht er nog wel over en voor hem gold dan zeer waarschijnlijk de snelheidsbeperking 70 km/uur hetzelfde gold voor de auto's die erachter reden. Voor mij gold de snelheidsbeperking niet. Wat nu? Mag ik inhalen? Ik deed het niet, maar de auto achter mij deed het wel.

  reageer
 • Tim

   

  Vanochtend de dijk genomen maar je merkte rond 6:30 a 7.00 uur weinig tot niets van de wind op de dijk.

  reageer
 • kees d.

   

  en je reed net als anders 120 km/u ?

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert