Voormalige havenmeesterswoning te koop

URK • Wo 13 september 2017 | 12:44 • Woensdag 13 september 2017 | 12:44
De oude havenmeesterswoning naast scheepswerf Hoekman op Urk staat te koop. Belangstellenden kunnen de woning bezichtigen en kunnen tot 2 november een bod doen.

De woning is momenteel in slechte staat en daardoor niet geschikt voor bewoning. Kopers moeten een schets inleveren van wat ze met de woning willen doen. Voor een opknapbeurt van de voormalige havenmeesterswoning gelden enkele eisen. Zo wordt gekeken naar de uitstraling en het materiaal- en kleurgebruik. Ook moet de koper zo snel mogelijk na het vaststellen van de omgevingsvergunning beginnen met bouwen en er binnen drie jaar wonen.

Praktijk aan huis
Naast bewoning mag de nieuwe eigenaar ook bepaalde beroepen aan huis uitvoeren, zoals als arts, tandarts, fysiotherapeut of advocaat. 

De gemeente werd vier jaar geleden eigenaar van het historische pand, toen zij het oude werfterrein van een projectontwikkelaar kocht. Urk nam de werf over om deze te behouden voor het dorp.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel