College wil verhuizing voedselbank

LELYSTAD
Als het aan het college van B en W van Lelystad ligt, verhuist voedselbank De Korenaar binnenkort naar een andere locatie. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld om een pand te kopen en dat te verhuren aan de voedselbank.

Het huurcontract van het pand waar het distributiecentrum van de voedselbank zit, eindigt op 1 november. Het is de voedselbank niet gelukt om een ander onderkomen te vinden.

Bestrijden armoede onder kinderen
De Korenaar heeft al enkele jaren moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Volgens het college heeft de voedselbank een belangrijke rol in de ondersteuning van mensen die in financiële nood zijn.

Het feit dat een groot deel van de gebruikers van de voedselbank jonger is dan 18 jaar is voor het college reden om de subsidie te verhogen. Zo kan het werk van de voedselbank op een andere locatie worden voortgezet. Het geld moet komen uit de middelen voor de bestrijding van armoede onder jongeren. 

reacties (6)

 • Gertjan Goedertrop

   

  In Bataviastad is nog winkelruimte beschikbaar. Kunnen die uitvreters na de aanschaf van de nieuwste smartfone ook nog even een voedselpakketje ophalen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Uit jaloezie een ander iets niet gunnen....het toppunt wat mij betreft. Wie loopt er nou voor de lol bij de voedselbank?

  reageer
 • Arbeider64

   

  Onder de 18 jaarr???? Op mijn 17de moest ik al gaan werken om mijn eigen boterham te verdienen... Dat noemt men nu pamperen en nat houden!!! Stop die hele voedselbank gebeuren en zet die gasten aan het werk!!!!

  reageer
 • Jojo

   

  Onder de 18 jaar? Waar wonen die jongeren dan?Zijn ouders niet verantwoordelijk?

  reageer
 • Den

   

  Naast het UWV zetten.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Harry Klein

   

  Laat deze kinderen niet nogmaals het slachtoffer worden! (Regel een huurlocatie in het politiek netwerk! Dat mag geen enkel probleem zijn. De gemeente heeft geen vastgoedtaak.) Let wel op met de budgetten, het is helaas een financiële puinhoop in de lokale jeugdhulp onder deze wethouder.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert