Twijfels over bankgarantie voor zonnepanelen

ZEEWOLDE
Leefbaar Zeewolde en de ChristenUnie in Zeewolde betwijfelen of de gemeente een bankgarantie moet afgeven aan Coöperatie ZeewoldeZon voor de aankoop van zonnepanelen. Vooral Leefbaar Zeewolde, de grootste partij in de gemeenteraad, heeft vraagtekens. Dat bleek woensdagavond tijdens een vergadering in het gemeentehuis.

Leefbaar vindt het idee 'sympathiek', maar vraagt zich af of de gemeente voldoende inzicht heeft in eventuele financiële risico's die het afgeven van een bankgarantie met zich meebrengt. De coöperatieve  vereniging ZeewoldeZon wil dat de gemeente garant staat voor maximaal 200.000 euro.

Vertrouwen in de betrokken partijen
Wethouder Egge Jan de Jonge heeft voldoende vertrouwen in het plan van ZeewoldeZon. Volgens hem past het initiatief goed bij de energievisie van de gemeente en bij het stimuleren van burgerinitiatieven, ook als die misschien net iets meer risico's met zich meebrengen. Hij denkt dat de risico's in het geval van ZeewoldeZon klein zijn en heeft vertrouwen in de partijen die in de coöperatie zitten. Het punt zal binnenkort in de gemeenteraad verder besproken worden.

ZeewoldeZon is in januari opgericht door woningcorporatie Woonpalet, de lokale energieleverancier LEON Zeewolde en de vereniging van duurzaamheidsinitiatieven Zeenergie. De eerste zonnepalen liggen al op de daken.

reacties (3)

 • Rick

   

  Tegen de financiering van zonnepanelen. En dat voor een partij die uit milieu activisten bestaat..

  reageer
 • Bert

   

  Laat de gemeente maar eerst uitzoeken of er belangenverstrengeling is. Anders gaat het geld straks in verkeerde handen gekomen.

  reageer
 • Boels

   

  Een gemeente die gaat bankieren is een risico voor de burger.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert