Almeerder naar RvS om handhavingsbeleid gemeente

ALMERE
Almeerder Roland Branderhorst vindt het niet eerlijk dat hij een boete heeft gekregen voor zijn illegaal gebouwde tuinhuisje, terwijl anderen in zijn buurt eenzelfde soort bouwsel hebben. Zijn bezwaar werd donderdag bij de Raad van State behandeld.

De gemeente Almere legde Branderhorst een dwangsom van 1000 euro op omdat hij zonder vergunning een tuinhuis op zijn steiger had gebouwd. De inwoner wees de handhavers erop dat in zijn wijk Noorderplassen-Oost wel meer huisjes op steigers staan. Hij wilde niet klikken en weigerde namen en adressen te geven. De gemeente handhaaft alleen na een tip en dat vindt Branderhorst vaag en inconsistent. 

De advocaat van de Almeerder merkt ook nog op dat zijn cliënt ook zonder een melding een dwangsom kreeg. De gemeentecontroleur kwam bij hem langs om een melding over een illegale bootlift te onderzoeken. Daarbij werd het huisje opgemerkt en volgde de boete. Over twee weken wordt bepaald of de dwangsom terecht is opgelegd.

reacties (7)

 • Kas op Utopia is ook illegaal

   

  Ja de Kas op Utopia is ook illegaal maar de urbangreeners krijgen geen boete......verschil moet er zijn. De gemeenteraad doet niets tegen Herrema

  reageer
 • Danny

   

  Leuke buren.. overal meldingen van maken omdat ze niets beters te zeuren hebben.

  reageer
 • Jos

   

  Ja zo werkt dat nou eenmaal. Als ik bekeurd ben omdat ik door rood heb gereden, kan ik ook niet zeggen dat het oneerlijk is, ik niet betaal want dan moet ook iedereen die ik door rood zag rijden afgelopen jaar bekeurd worden. Kinderachtig dit, kost de staat en de burgers geld, terwijl je op de site van de overheid heel goed erachter kan komen of je iets wel of niet en met of zonder vergunning kan bouwen. Meneer had het zo via Google kunnen vinden. Nou niet achteraf gaan huilen.

  reageer
 • Jos

   

  Zelfs voor een ' wind en een boer' heb je een vergunning nodig.

  reageer
 • Dr.Jake

   

  "Het kan ik Almere".

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jond

   

  Werkt één van de buren toevallig op het stadhuis??

  reageer
 • Hendrik

   

  De "nieuwe"mentaliteit van tegenwoordig. Je doet iets illegaals en gaat over de rode als je betrapt en gestraft wordt.

  reageer
 • Boels

   

  Mee ens. Wel mag de overheid burgers wat duidelijker kenbaar maken wat en hoe het zit. Een overzicht op de website zou een begin zijn. Ik zie ook genoeg te hoge heggen en schuttingen aan de openbare weg. Om maar niet te spreken over de aanplant van bomen en struiken binnen 60cm van de rooilijn.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert