Windmolens op volle toeren tijdens herfststorm

FLEVOLAND
De windmolens in de provincie draaiden woensdag tijdens de herfststorm op volle toeren. Ruim 94 procent van de maximale capaciteit werd benut.

Omdat sommige verouderde windmolens de harde wind niet aankonden, werden ze uit voorzorg uitgeschakeld. Ook stonden er wat windmolens stil voor gepland en ongepland onderhoud. Dat is volgens Bosch en Van Rijn, het bedrijf achter windstats.nl de reden dat niet 100 procent van de capaciteit gehaald werd. 

Toen de storm op zijn hoogtepunt was, werd er door de windmolens ruim 1100 megawatt per uur opgewekt. Over de hele dag gezien hebben ze evenveel windstroom opgewekt als 5000 huishoudens in een jaar tijd verbruiken.
 

reacties (3)

 • Boels

   

  Waarom bij windstats een emailadres opgeven voordat je de productiegegevens te zien krijgt? Veel windparken hebben apps waarmee je het prima kunt zien. Mijn e-mail krijgen ze niet, want wat doen ze er verder mee?

  reageer
 • ikke

   

  Hoe cool is dat?

  reageer
 • Oei wat een woei

   

  Dus één dag storm is 5000 huishoudens onder de pannen. Dus zelfs als het 365 dagen per jaar zo zou waaien (wat natuurlijk niet zo is) wordt er nog steeds maar voor 1.825.000 huishoudens stroom opgewekt. Bij 8 miljoen huishoudens in Nederland is dat dus nog geen kwart. Meer windmolens bouwen dus.

  reageer
 • Stevie

   

  Of met meer mensen in 1 huis gaan wonen ;)

 • Boels

   

  Er wordt voor al voor tientallen miljarden verspijkerd aan de energievoorziening met wind- en zonneparken (zonder substantiele vermindering van de CO2-uitstoot). Vertel maar waar het geld vandaan moeten komen. Uit de zorg, sociale uitkeringen, onderwijs en onderzoek, veiligheid, milieu, enz. Bedemk wel dat het gaat om tientallen miljarden meer.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert