Voedselbank blij met plan voor nieuwe locatie

LELYSTAD
Voedselbank De Korenaar is blij met het voornemen van het college van burgemeester en wethouders van Lelystad om een pand voor de organisatie te kopen. Voorzitter Jos Visser hoopt dat de gemeenteraad in oktober instemt met de aankoop van een gebouw aan de Wigstraat, dat vervolgens aan de voedselbank verhuurd zal worden.

Het huurcontract van het pand waar het distributiecentrum van de voedselbank nu zit, eindigt op 1 november. Het is lastig gebleken om een andere locatie te vinden. Visser zegt dat er meer dan twintig locaties zijn bekeken, maar die waren allemaal ongeschikt. Ze waren te duur, te groot of ze zaten op een verkeerde locatie. 

Bestrijding armoede onder jongeren
Voor B en W speelt bij de bereidheid om een pand te kopen mee, dat een groot deel van de gebruikers van de voedselbank jonger is dan 18 jaar. Veerle Rooze van hulporganisatie Interkerkelijk Diaconaal Overleg (IDO) zegt dat het een landelijke trend is dat gezinnen met kinderen meer moeite hebben om rond te komen. De kosten voor het opvoeden worden steeds hoger, zegt zij. De hulp van de voedselbank is daarom nodig om armoede onder jongeren te helpen bestrijden.

reacties (5)

 • Wolverine

   

  het is toch van de zotte dat er voedselbanken bestaat, hier in Nederland.er gaat zoveel geld naar bodemloze putten,zoals ,kunst,zogenaamde asielzoeker,moet ik nog doorgaan??maar geld voor eigen mensen is er niet.ruikt een beetje naar verraad naar je eigen volk toe.nogmaals geld voor andere werelddelen waar ze gewend zijn om in armoede te leven,en wij stomme Nederland,maar geld brengen.en eigen volk laten creperen,schande.

  reageer
 • Sibert Meurs

   

  Ik ben geweldig blij met deze actie van het college!

  reageer
 • kees d.

   

  Jongeren onder de achttien jaar? Zijn daar tegenwoordig de ouders niet meer verantwoordelijk voor? Als toch blijkt dat je kind financieel niet zelfstandig kan wonen haal je het toch terug naar huis?

  reageer
 • Tegenstander

   

  In voetbalstadions is het vaak zo dat een handje vol supporters het voor de rest van het stadion verpest. Bij de voedselbank is het andersom: De grote meerderheid verpest het voor de paar mensen die het wél nodig heeft. Ik gok dat 95% van degenen die gebruik maken van de voedselbank best zonder kan. Stop eerst maar eens met roken, doe je huisdieren weg, doe je auto weg als je die niet per se nodig hebt, pas abonnementen aan, doe je boodschappen bij Lidl, ga minder uit, en zo valt er wel meer aan te passen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Het is altijd zo lekker makkelijk oordelen over een ander, vooral in de bevelende wijs.

 • Barbara

   

  Volgens mij bestaan er strenge regels voordat je tot de orde van Voedeslbankiers mag toetreden. Het inkomen zal toch zeker onder een bepaalde norm moeten vallen, en dat zal zwart op wit aantoonbaar moeten zijn.

 • J.H.

   

  U gokt dus dat 95% er misbruikt van maakt. U bedoelt dus te zeggen dat u het helemaal niet weet en maar wat beweert zonder enig bewijs. Zo komen de praatjes de wereld in. En als je het maar vaak genoeg herhaalt gaan de mensen het ook nog geloven.

 • HH

   

  Wat een flauwekul, weer een apart pand van gemeenschapsgeld. Het stadhuis heeft toch teveel ruimte? En is uit de hele stad goed bereikbaar per fiets en bus. Een apart pand is onzin. Welke wethouder verzint dit?

  reageer
 • Dyonne

   

  Ik begrijp uw reactie. Tot zo'n 2 jaar terug had ik zelf geen idee wat er allemaal achter de schermen gebeurt. Wat blijkt: Er zit veel meer achter. De voedselbank krijgt geen kant en klare pakketten aangeleverd waardoor een ruimte in het stadhuis zou voldoen. De voedselbank heeft 6 uitdeellocaties binnen Lelystad. Daar zit het probleem hem niet. De voedselbank heeft een goede locatie nodig met hoge stellages voor pallets, een vrachtwagen, koel en vries containers, lange inpaktafels, honderden koel en vries boxen, een uitgebreide administratieve afdeling, een steriele unit om brood hygiënisch in te pakken en zo kan ik nog wel even door gaan. Daarnaast worden wij meerdere keren per jaar streng gecontroleerd of wij nog "Groen" zijn. Een certificaat waar wij hard voor hebben moeten werken en wat vele eisen met zich meebrengt. Van braaf in elke koelbox koel elementen doen tot het houden aan bepaalde eisen van de voedsel en waren autoriteit en van eisen aan een pand tot aan temperatuur administratie en ook hier kan ik nog een lange lijst aan toevoegen. Ik hoop u een misschien ook anderen hier voldoende mee te hebben geïnformeerd. U bent van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen in ons huidige pand aan de Asfaltstraat 2 achter Het goed!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert