Provinciale subsidie voor fietsproject rond luchthaven

LELYSTAD
De provincie Flevoland wil 150.000 euro subsidie geven aan een fietsproject van &Morgen bij Lelystad Airport. 

Het project richt zich op bedrijven op en rond de luchthaven. Werknemers zouden met verschillende maatregelen moeten worden verleid om vaker met de fiets naar het werk te komen. Het stimuleringsproject zou onder meer moeten zorgen voor minder files in de spits rond de provinciehoofdstad.

Het voorstel van Gedeputeerde Staten moet nog worden besproken door Provinciale Staten.

reacties (7)

 • Louise

   

  Leuk een subsidie aan zo'n bureau uit Utrecht. Zeker aangedragen door al die projectleiders van buiten de regio die de Schipholgroep heeft ingevlogen. De werkgelegenheid groeit. Maar was heeft de polder hieraan? Of alleen die arme drommels die straks de bagage mogen verslepen? Die mogen dan op de fiets komen. De rest komt per lease auto uit Utrecht.......

  reageer
 • Nanne Numersplan

   

  Er is nog meer goed nieuws voor de fietsers in Lelystad en Dronten. Ik heb begrepen dat de (huis-) artsen in deze plaatsen zich extra gaan verdiepen in tinnitus (gehoorschade als gevolg van de oorverdovende geluidsoverlast van het vliegverkeer) en luchtwegaandoeningen (gevolg van de extreem gevaarlijke uitstoot van het vliegverkeer). Er staat dus een goede begeleiding voor de fietsers klaar.

  reageer
 • Jan2

   

  Geen problemen hoor, de provincie en gemeente lelystad verlagen het eigen risico voor zorg voor omwonenden en bewoners die onder de vliegroute leven, tevens worden voor de fietsers mondkapjes en fijnstoffilters gratis geleverd.

 • Bas

   

  Ach ja op elk artikel waar het woordje luchthaven in voorkomt, draaien sommigen volledig door. Het laat sommige lieden weer helemaal opbloeien omdat ze zichzelf eens kunnen laten gelden. Meest gestuntel komt voort uit jaloezie.

  reageer
 • Bert Buisman

   

  Jaloers op een vliegveld dat voor zeer ernstige gezondheidsschade bij de omwonenden gaat zorgen? En bijdraagt aan een versnelde vernietiging van alle leven op aarde. En dat allemaal omdat er tijdelijk een paar banen bijkomen. De Nederlandse overheid, die een opdracht heeft om de luchtverontreiniging te verminderen, moet zich zeer diep schamen.

 • Mark

   

  Wat een stelletje jankerds hebben we toch in Lelystad. Maakt niet uit wat de gemeente doet. Alles is toch niet goed. Waardeer eens een keer wat er geregeld wordt ipv altijd maar weer te zeiken.

  reageer
 • HH

   

  Ja, mee eens. Wie kan hier nou negatief over zijn? Er komt veel werkgelegenheid op en rond Lelystad Airport, de Larserweg en A6 worden erg druk, en dan komt er een fietsstimuleringsproject. Mooie ambitie. Over een jaar of 10 werken er zo'n 10.000 mensen op en naast de luchthaven (Larserpoort en Business Park). Dat zijn zware verkeersstromen in de spits. Dat kunnen de wegen nooit aan. Dus op de fiets als het kan!

 • Sander Schuiteman

   

  Een provincie die stimuleert dat mensen hun gezondheid ernstig schaden. Echt onvoorstelbaar.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Dan zouden de snelwegen, auto's en andere vervuilende zaken ook maar afgeschaft moeten worden?

 • laat alle reacties zien
 • Herbert Huisman

   

  Lekker fietsen in de ranzige, gore uitstootdampen van die vliegtuigen. Voeg daarbij nog de oorverdovende herrie en je begrijpt dat je daar dus juist niet moet gaan fietsen.

  reageer
 • HH

   

  Ik denk dat de Larserdreef en Larserweg meer herrie veroorzaken voor de fietsers dan het vliegveld. Kom op he, wat een overtrokken reactie.

 • dirk

   

  goed idee, ik kom wel op de fiets vanuit dronten maar nu nog een baan vor mij.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert