Drukte op Potato Europe ondanks tegenslagen

EMMELOORD
De aardappelbeurs Potato Europe in Emmeloord heeft ondanks de nodige tegenslagen veel bezoekers getrokken. Volgens de organisatie zijn er 10.000 bezoekers geweest uit 53 verschillende landen. De eerste dag van het internationale evenement moest dinsdag worden afgelast vanwege de herfststorm. De tweede beursdag kampte met een overdaad aan regenval, waardoor het terrein veel weg had van een modderpoel.

Volgens Paulien Hoftijzer van Potato Europe was het daardoor vooral binnen erg druk op de beurs. De gemeente had wel de Hannie Schaftweg afgesloten tussen de afslag Urkerweg en de rotonde Pilotenweg. Vanwege het grote aantal bezoekers voor Potato Europe werden met pendelbussen ingezet vanaf het Fries Pad.

Extra beursdag niet mogelijk
Het was niet mogelijk om vrijdag als extra dag aan de beurs toe te voegen, zegt ze. "Er zijn exposanten die echt zware machines bij zich hebben. Die hebben zwaar transport besteld voor het vervoer en daar is moeilijk een mouw aan te passen". Om de weggevallen dinsdag toch te compenseren, was de beurs donderdag extra lang open.

Mechanisatiefabrikanten woest
Op de website Boerderij.nl is te lezen dat mechanisatiefabrikanten woest zijn. De organisatie van Potato Europe was één grote chaos, aldus diverse fabrikanten.

reacties (2)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert