Dunkirk heeft al half miljard dollar opgebracht

URK
De oorlogsfilm Dunkirk, die voor een deel is opgenomen bij het IJsselmeer op Urk, heeft wereldwijd inmiddels 500 miljoen dollar opgebracht. Dat heeft de website Deadline berekend op basis van de bezoekersaantallen uit 52 landen.

Dunkirk gaat over de evacuatie van honderdduizenden Brits en Franse soldaten bij Duinkerken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Onder andere zanger Harry Styles en acteur Cilian Murphy spelen in de hoofdrol. 

De film werd zowel in binnen- als buitenland goed ontvangen in de pers. Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone vindt Dunkirk misschien wel de beste oorlogsfilm ooit. 
 

reacties (6)

 • Pietwertje

   

  Slechte film. Slecht uitgewerkte verhaallijnen, veel bukkende soldaten en heel traag.

  reageer
 • Tja kreeg gelijk

   

  Ik snap echt die positieve reacties niet. Het is geen slechte film, maar daar is alles mee gezegd. Hij is saai, lange gesprekken, weinig actie. Als ze onder vuur liggen zie je maar een gedeelte van het gevecht. Alleen bukkende mensen. De vijand is zo goed als niet te zien. Ik en vele met mij die ik er over spreek vinden hem enorm tegenvallen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Een van de militairen die er nog bij was geweest had als commentaar op de film dat het er allemaal veel te netjes uit zag, terwijl het in het echt een enorme bende was.

 • RAF

   

  nou, beste film ooit. PPffff.......Zwaar overdreven. Mooie beelden, goed gefilmd. Maar het verhaal is zeer rommelig en verwarrend. Ik hoef het niet nog een keer te zien

  reageer
 • .VV.

   

  Een van de beste oorlogsfilms ooit, top dat Harry stuks hier ook in speelt want ik ben een groot fan van hem.😍

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Het Amerikaanse tijdschrift Rolling Stone vindt Dunkirk misschien wel de beste oorlogsfilm ooit." - dat vind ik nou zwaar overdreven. Een aardige film, oké, maar geen topper wat mij betreft

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Desiree

   

  Allemaal dankzij die paar scenes vanaf het IJsselmeer.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert