Zaak Nieuwenhuizen in documentaire over familierechercheurs

ALMERE
De zaak van grensrechter Richard Nieuwenhuizen uit Almere is een van de onderwerpen in een reeks TV-documentaires over het werk van familierechercheurs. Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd bij Buitenboys mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen.

Familierechercheurs zijn politiemensen die slachtoffers, familieleden en andere betrokkenen bijstaan bij ernstige misdrijven. Ze fungeren ook als intermediair tussen de recherche en de familie. De politie heeft hiervoor sinds 2005 speciaal opgeleide mensen in dienst.

In de documentairereeks blikt programmamaakster Jessica Villerius met de politiemensen terug op de zaak. Hoe gaan politiemensen in zo'n zaak te werk? Met welke dilemma's krijgen ze te maken? En wat heeft in de bewuste zaak op hen de meest indruk gemaakt? Het gaat om informatie die normaal gesproken vertrouwelijk is, maar voor de documentairereeks hebben de nabestaanden toestemming voor uitzending gegeven.

De eerste aflevering van De Familierechercheur is vanavond om 21:20 uur te zien bij BNN/Vara. De aflevering over de zaak Nieuwenhuizen wordt volgende week vrijdag 22 september uitgezonden.

reacties (0)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert