Politie begint acties voor beter pensioen

ALMERE
De politiebonden organiseren op 28 september werkonderbrekingen om druk te zetten op hun eisen voor een betere pensioenregeling. De acties beginnen in twee politiebureaus in Almere en Alkmaar, zo hebben de ACP, ANPV, NPB en VMHP bekendgemaakt. Politiemensen kunnen daar vakbondsbijeenkomsten bijwonen die ongeveer twee uur duren. In Almere is de actie tussen 10.00 en 12.00 uur bij het bureau aan de Baljuwstraat. 

Pensioen
De bonden willen dat het nieuwe kabinet maatregelen neemt voor een goede (vroeg)pensioenregeling. Ze vinden dat de politie onevenredig hard is geraakt door de nieuwe pensioenregels, waardoor iedereen langer moet doorwerken. Ze vinden het politiewerk een hoog risicoberoep waarin grote druk staat op politiemensen, zowel mentaal als fysiek. De bonden legden hun eisen al eerder neer bij de politieke partijen die bezig zijn met de formatie van een nieuw kabinet.

Afschaffen fiscale boete
De politie eist een flexibele pensioenleeftijd en afschaffing van de fiscale boete als mensen vervroegd uittreden. Ook moeten agenten meer verlofuren fiscaal onbelast kunnen opsparen. Ook willen ze een pensioenspaarregeling waarover geen vermogensrendementsheffing wordt geheven. Het doel is dat de nieuwe pensioenafspraken in een nieuwe politie-cao komen.

reacties (5)

 • De ingenieur

   

  Er zijn nog zoveel ambtelijke diensten waar men nog gewoon massaal met de vut gaat. De belastingdienst had pas nog een mooie regeling. Ook bij de brandweer stopt men met 55. Luchtverkeersleiders verdienen boven Balkenende en gaan met 55 naar huis terwijl het geautomatiseerd kantoorwerk is.

  reageer
 • piter de oude

   

  Stoppen bij de brandweer en defensie betekent tegenwoordig dat je niet kunt stoppen met werken,anders is je inkomens-terugval wel heel erg groot, trouwens vergeet het aow gat niet en luchtverkeersleider zijn is geen makkelijk baantje, zoals u schrijft, iedere fout kan op een ramp uitdraaien. Makkelijke baantjes vindt men in het politiek bestuur men zijn fraaie wachtgeldregelingen.

 • Rob

   

  En nu gaan ze hier weer over lopen zeiken, ze hebben er net loon bij ik zeg elke dag dat ze acties voeren of staken of wat er ook maar op lijkt van hun loon afhalen

  reageer
 • Johnny Cash

   

  Ze zoeken niet Rob. Ze komen collectief op voor hun rechten. Ook bouwvakkers etc zouden vroeger met pensioen moeten kunnen dan kantoorpersoneel dat geen roofbouw op hun lijf heeft moeten plegen om rond te komen.

 • Peter

   

  Jup. Dan vullen de bonden hun salaris aan. Voordeel van lid zijn van de bond😂

 • Wieke

   

  Het salaris van de politie is bepaald niet hoog, zeker niet als je kijkt naar de zwaarte van het beroep, het gevaar, de werktijden ... Logisch dat men daar een redelijk salaris voor wil hebben. U weet, gezien uw laatste opmerking, kennelijk niet dat er stakingsrecht bestaat?

 • Kaassie

   

  en het pensioen van de gewone man dan? 2 1/2 jaar later met pensioen, verlaging pensioen uitkering. We worden allemaal hier door geraakt. Zullen we dan met z'n allen maar gaan staken?

  reageer
 • Wieke

   

  Is de politie geen 'gewone man'? U hebt ook het recht om actie te gaan voeren.

 • Lelystedeling

   

  Ieder is toch vrij om in actie te komen? Dus wat let je? Ik ben in ieder geval van mening dat er zeker wat gedaan mag worden aan het pensioen van de politieagenten. Als je ziet wat men doet/laat en vooral wat zij voor onze samenleving betekenen vind ik dat daar wel meer dan slechts een schijntje tegenover mag staan.

 • Peter

   

  Precies, dat geld ook voor de buiten gewoon opsporingsambtenaren.

  reageer
 • Ik

   

  Goeie zaak! Politiemensen mogen best wat beter betaald worden en een betere pensioenvoorziening krijgen!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert