Klaar-overs voor veiligheid op Evenaar

ALMERE
Er worden nog dit jaar klaar-overs ingezet om schoolkinderen te helpen bij het oversteken van de Evenaar in Almere Buiten. De gemeente zorgt voor hesjes en materialen, de buurt gaat vrijwilligers werven voor deze functie. Dat is één van de maatregelen om de verkeersveiligheid bij de Evenaar te verbeteren.

Andere zaken die op korte termijn aangepakt worden zijn onder meer: het verwijderen van overtollige borden, het vervangen van de huidige verkeersdrempels door andere busvriendelijke exemplaren, en het geven van voorlichting op scholen. Dat schrijven burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad.

Op de wat langere termijn wordt verder bekeken hoe de oversteekplaatsen voor voetgangers veiliger gemaakt kunnen worden, wat het effect zal zijn van verkeerslichten op de doorstroming en hoe de verlichting bij kruispunten kan worden verbeterd. 

Bewonersbijeenkomst 
Eerder dit jaar hebben buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen zeggen wat zij als onveilig zien bij de Evenaar. Een werkgroep met onder meer politie, busmaatschappij Connexxion, scholen en Veilig Verkeer Nederland heeft vervolgens oplossingen bedacht. 

reacties (6)

 • Chris

   

  Ik zou voor echte verkeersregelaars gaan op een weg die zo belangrijk en druk is als de Evenaar. Bij klaar-overs ontbreekt het verkeersinzicht nog meer dan bij de gemiddelde verkeersregelaar.

  reageer
 • pieter de oude

   

  De evenaar een gedrocht van een weg.

  reageer
 • Als bestuurders van auto's eens wat minder kleven en stressen zou een hoop schelen wand als je in het westen komt allemaal kleven en toeteren gewoon eerder van huis

  reageer
 • Bettie

   

  Verkeerslichten zouden beter zijn.

  reageer
 • michael

   

  lange termijn zal de voet en fietspaden ondertunneld kunnen worden ?? is veel veiliger en kijk maar naar de tunnels bij de Veluwe/Cinemadreef.

  reageer
 • August

   

  Ja leuk voor de hangjeugd zo'n tunnel.

 • laat alle reacties zien
 • almere

   

  ben er klaar mee nu over

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert