Boosheid om slechte organisatie Potato Europe

EMMELOORD
Een klerezooi, een grote modderbende, chaos. Zo kwalificeert een aantal deelnemers de internationale aardappelbeurs Potato Europe in Emmeloord. Vooral bedrijven die hun machines wilden showen op het buitenterrein zijn ontevreden en eisen een betere organisatie. Anders laten ze de volgende keer verstek gaan.

'Niet de eerste keer'
Volgens Jan Jippes van landbouwfabrikant Grimme is het niet de eerste keer dat het mis gaat. "Vier jaar geleden hadden we een vergelijkbare situatie en was het ook slecht georganiseerd. Ook deze keer hebben we  een slecht gevoel aan het evenement overgehouden. Ze hadden betere voorzorgsmaatregelen moeten nemen in verband met de slechte weersverwachting. Dit is uiterst slecht voor het imago van Emmeloord als aardappelhoofdstad."  

'Dit was echt niet goed'
Ook verkoopdirecteur Stefan Dierickx, van machinebouwer AVR uit België, is boos.  "Wij hebben ruim 50.000 euro in dit evenement gestoken en we hebben er eigenlijk niets aan overgehouden. Het was te nat en te modderig. Wij pleiten ervoor dat de volgende keer het evenement eerder in het jaar wordt georganiseerd en dat er betere wegen worden aangelegd. Dit was echt niet goed. We gaan heel kritisch kijken of we de volgende keer weer komen." 

Mensen moesten ook lang wachten om met de pendelbus naar het terrein te worden gebracht. Een aantal bezoekers had ruim een uur nodig.

Suggesties mee in evaluatie
Volgens de organisator DLG Benelux was het weer de grote spelbreker. Paulien Hofijzer van DLG zegt dat er alles aan is gedaan om het terrein alsnog begaanbaar te maken, door rijplaten neer te leggen en zaagsel te strooien. Alle suggesties voor een beter Potato Europe worden volgens haar meegenomen in de evaluatie van het evenement. 

De aardappelbeurs Potato Europe in Emmeloord heeft ondanks de nodige tegenslagen nog 10.000 bezoekers getrokken. De bezoekers kwamen uit 53 verschillende landen. De eerste dag van het internationale evenement moest woensdag worden afgelast vanwege de herfststorm. De tweede beursdag was het druk. 

reacties (18)

 • Opvallend

   

  Misschien verklaart het ook een hoop dat de mevrouw die wat vragen beantwoord in het spraakfragment zich afvraagt wat verharde wegen zijn...

  reageer
 • Fred

   

  In de agri wereld wordt er al lacherig om gedaan, daaro in emmeloord nooit weer

  reageer
 • Karel

   

  De gemeente en Agro Food Cluster zijn vele maten te klein voor DLG. DLG opereert als een projectontwikkelaar en daar heeft de gemeente ervaring mee. Agro Food Cluster is een clubje oude jongens krentenbrood dat gemeentesubsidies opslurpt maar weinig voorstelt in de Food business. De gemeente weet ook niet waar subsidies blijven

  reageer
 • Polderaar

   

  Wat een gezeur! Dit is de toekomst van Nederland! Door het veranderende klimaat zullen de piepers steeds vaker in extreem natte perioden gerooid moeten worden. Als we nu al zo lopen te zeuren omdat er wat regen valt, waaraan niemand iets kan doen, hoe moet dat dan over 10 jaar? Moeten we dan maar chinezen hier naar toe halen met de rijstplantages. Kan de aardappelsector hun machientjes lekker schoon en droog binnen laten staan.

  reageer
 • Wil

   

  Polderaar, als je niet snapt wat de gevolgen zijn van een slecht georganiseerd evenement (want dat is het onderwerp hier), zeg dan liever niets. Het gaat niet om het klimaat of China. Het gaat erom dat leveranciers van machines zichzelf zo goed mogelijk willen presenteren om zo veel mogelijk nieuwe potentiële klanten te vinden. Doordat de organisatie onder de maat was is dat niet goed gelukt. Wel ben ik met je eens dat vaker extreem nat us en kan worden. Daarom vind ik het feit dat de organisatie zich op overmacht beroept een zwak excuus. In deze sector zouden we zoals je zelf al zegt op voorbereid moeten zijn.

 • Standhouder.

   

  Wij staan overal in de wereld waar aardappelen worden geteeld en maken wat organisatoren heel wat mee. Maar wat wij de afgelopen dagen hebben meegemaakt in de Potato hoofdstad Emmeloord is ver beneden ieder peil. Het weer was extreem accoord. Maar de organisator had wel wat extra maatregelen genomen maar dat was niks t.o.v. wat nodig was. Er was in de nacht van woensdag op donderdag niks gebeurd, alles was donderdag hopeloos slecht. Deze beurs leek meer op zakkenvullen van de organisator dan iets goed organiseren. Wij mogen ons diep schamen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Dirk Zaan

   

  OP het land is het nooit modderig...

  reageer
 • We hebben een evenementen terrein maar gebruiken het niet. Daar in de omgeving ook betere parkeer gelegenheden. Hoe dom kun je zijn...

  reageer
 • Adv

   

  Al eerder gemeld. Volgend jaar vis afslag Urk. Goed bereikbaar, parkeergelegenheid en droog

  reageer
 • Karin

   

  Eerder in het jaar organiseren..... alsof het dan niet regent.

  reageer
 • Pieter

   

  Bedenk ik me opeens: Zou het zo kunnen zijn dat die "storm" waarschuwing waardoor afgelasting, een beetje wel heel erg goed van pas kwam?

  reageer
 • Harry Klein

   

  Gewoon in onze Hoofdstad de volgende keer! LELYSTAD dus!

  reageer
 • Roel

   

  Ach, dat parkeren zal wel beter kunnen denk ik; het weer was gewoon spelbreker ; gewoon overmacht denk ik.

  reageer
 • Gerard

   

  En zoon evenementen maar voor 2 dagen!!! En als er dan ook nog slecht weer is,en 1 van de dagen word al afgelast! tja daar zou ik ook niet voor uit buitenland komen

  reageer
 • Lasse

   

  Een krimpgemeente als de NOP heeft ook helemaal niet de competenties en infrastructuur in huis om dit soort internationale events te faciliteren.

  reageer
 • Rob

   

  Wat lopen ze nou te zeuren!! boeren, zwaar werk met je poten tot aan je enkels in de modder dat hoort bij het land.....................

  reageer
 • Poe

   

  Dan ook niet zeuren dat iedereen wegblijft. Lekker potato europe in de tent van het pieperfestival. Komen 10.000-20.000 mensen op af..niet eens de moeite genomen om een fatsoenlijk terrein op te leveren.

 • Avd

   

  Helemaal mee eens. Geweldig toch. Kunnen al die speciale machines hun nut laten zien in de drassige grond. Bezoekers zijn " boeren" en moeten weten dat dit kan gebeuren. Niet zeuren.

 • JJZ

   

  Tja, qua parkeren is er wel het één en ander over te zeggen; de bermen en de naastliggende woonwijk stonden bómvol!! Dát moet in elk geval beter kunnen, zelfs als het weer niet meewerkt.

  reageer
 • Jan

   

  Tja PPO Lelystad perfecte lokatie alles in de beton paden langs alle percelen groot terrein met overkapping parkeerplek zat maar ja het moet zonodig in de pieper hoofdstad (voor wat het waard is )

  reageer
 • Adrie

   

  100% mee eens

 • Nopper

   

  Lukt daar ook niet onder deze omstandigheden ,en ook veel te weinig parkeerruimte

 • Cees de Noppert

   

  Zeer slechte organisatie, niks geleerd van de vorige keer. Vraag blijft wie dit gaat betalen ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert