Lekken informatie Floriade kan jaar cel opleveren

ALMERE • Vr 15 september 2017 | 15:23 • Vrijdag 15 september 2017 | 15:23
Degene die geheime informatie over de Floriade uit het stadhuis heeft gelekt naar de lokale krant Almere Deze Week, kan daarvoor een jaar gevangenisstraf of een boete van zo'n 20.000 euro krijgen. Dat schrijven burgemeester en wethouders van Almere aan D66 en PvdA, die daarover schriftelijke vragen hadden gesteld. 

Het college zal nader onderzoeken welke bronnen binnen het stadhuis de geheimhouding hebben geschonden over de onderhandelingen tussen de gemeente en de camping- en jachthaveneigenaren die moeten wijken voor de Floriade. Of het college ook aangifte gaat doen van het schenden van de geheimhouding, weet het nog niet.

Overigens zijn burgemeester en wethouders ontstemd over het lekken van de informatie. Onzorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie past niet binnen de integriteitsregels die binnen het stadhuis zijn afgesproken, schrijven ze in hun antwoordbrief aan de partijen.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel