Geen kleinere en ook niet minder molens langs A27

ZEEWOLDE
Het Rijk komt Almere niet tegemoet met minder en kleinere windmolens langs de A27. Dat staat in het  Rijksinpassingsplan voor het windpark Zeewolde. Almere wilde dat om ervoor te zorgen dat de bewoners van de wijk Oosterwold geen last krijgen van bijvoorbeeld het geluid en de slagschaduw van de molens.

Voor woningen die al gebouwd zijn of in de steigers staan wordt een oplossing gezocht om aan de wettelijke geluid- en slagschaduw normen te kunnen voldoen. Toekomstige bewoners van Oosterwold moeten met de bouw van hun woning rekening houden om geen last te krijgen van de molens.

Vanaf vandaag liggen alle plannen en vergunningen voor de realisatie van het windpark Zeewolde ter inzage. Op basis van deze stukken kunnen omwonenden of belanghebbenden die het niet eens zijn met het plan of onderdelen daarvan bezwaar maken. Die bezwaren worden dan direct behandeld door de Raad van State, want het is een Rijksinpassingsplan met een verkort juridisch traject.

Windpark Zeewolde wil 93 grote en moderne windturbines bouwen. Die komen langs de A27 en ten noorden daarvan in het buitengebied van Zeewolde te staan. Het is de bedoeling dat 220 molens die nu nog in het gebied staan de komende jaren verdwijnen.

reacties (13)

 • De ingenieur

   

  Slagschaduw? Waar staan de woningen? EN geluid maken ze ook nauwelijks, zeker niet aan de bovenwindse kant.

  reageer
 • Frank

   

  KIJK even op de website ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u precies zien hoe de slagschaduwcontour loopt.

 • Wind

   

  Geluid is een relatief begrip wat de 1 als hinderlijk ervaart is voor de ander geen probleem Slagschduw is totaal iets anders ik adviseer iedereen om eens op een afstand van een molen in de slagschaduw te gaan staan dan weet je genoeg

 • Willem

   

  Dit is de volgorde las ik vandaag in de Volkskrant Economie mens natuur milieu

  reageer
 • De Vries

   

  Laten ze aan de andere kant van de randmeren die krengen plaatsen. Wat een genot als ik met de trein of auto de polder uitrij. Veel minder van die onrustige dingen.

  reageer
 • Dus..

   

  Almere briest? Veel succes...

  reageer
 • Wind

   

  De overheid wil gewoon te veel activiteiten in een te klein gebied proppen 50a70000 huizen in Almere tot 2040 ,vliegveld Lelystad waar al gesproken wordt over een 2de baan + nog diverse windparken in oostelijk en zuidelijk Flevoland Wij worden het afvoerputje van de randstad

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • peter van den bemt

   

  Beetje flauw bericht dit. Geen kleinere en ook niet minder molens langs A27. Neen. Niet bij wat langs de A27 gepland staat. Maar in zijn totaliteit staan er straks geen 220 molens, maar 93. Me dunkt dat dat minder is.

  reageer
 • Barbara

   

  Koren op de molen van het gezag.

  reageer
 • Wind

   

  Het grootste manco van dit gebeuren is dat de plannen slecht zijn voorbereid en nu probeert men op oneigenlijke gronden de zaak recht te breien en of dat gaat lukken is maar zeer de vraag Wanneer er procedures komen dan ben je zomaar 3a4 jaar verder + de vele kosten die dit gaat veroorzaken dan komt de terechte om de hoek kijken of het park nog wel rendabel te maken is ,immers alle kosten zijn voor het windpark Zeewolde

  reageer
 • kees d.

   

  gewoon zonnepanelen op je dak daar heeft niemand last van en de vogels ook niet.

  reageer
 • Jan2

   

  Is 93 molens niet beter dan 220 molens verspreid door een veel groter gebied. Men kan,nu het nog niet te laat is, de bebouwing aanpassen......maar ja dat vinden projectontwikkelaars wellicht niet zo leuk......en die bepalen het!

  reageer
 • Bewoner

   

  Het gebied is net zo groot als het was. Daarnaast zijn er nog een paar parken in Oostelijk Flevoland gepland. Als het allemaal gerealiseerd is hebben we het grootste "red-light district" van de hele wereld. En wie zou daar niet willen wonen? U misschien?55

 • Ed Molenaar

   

  Ben benieuwd, want er komen wat raadsleden en ambtenaren wonen.

  reageer
 • Tiep

   

  DIe zorgen er wel voor dat ze buiten schot blijven een kleine groep de lusten en de bewoners de lasten

 • Kees

   

  Vliegvelden, windmolenparken, thermo energie (of hoe dat ook mag heten). Volplempen en leegzuigen die polder. En wij laten het allemaal gebeuren, .....

  reageer
 • Ronald

   

  Helemaal met je eens Kees. En dan ook nog dat vliegveld bij Lelystad, met de daarbij horende giga overlast. De politiek in Flevoland brengt met zichtbaar genoegen onze (voorheen) mooie provincie om zeep.

 • Wind

   

  Het draagvlak voor dit park verdwijnt als sneeuw voor de zon er zullen nog talrijke procedures gaan volgen Als je de antwoordem leest van het bevoegd gezag op de zienswijzes dat zegt al genoeg het geven van inhoudelijke antwoorden laat men in veel gevallen achterwege omdat het bevoegd gezag ook niet weet hoe ze hier mee moeten omgaan gebied is gewoon niet geschikt voor plaatsing van zulke (grote) turbines

  reageer
 • .VV.

   

  Nee het draagvlak verdwijnt niet als sneeuw voor de zon moet goed praten van hoe zullen we dit oplossen en wat voor oplossing kunnen we hiervoor bedenken inhoudelijke antwoorden weten we nog niet maar het gezag zal op den duur wel een oordeel vellen.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert