Inzameling voor stamceltherapie MS-patiënt

ALMERE • Za 16 september 2017 | 10:28 • Zaterdag 16 september 2017 | 10:28
Vrienden en familie van de 55-jarige Corina de Vlugt uit Almere hebben de stichting Hopen op Lopen opgericht. Corina lijdt aan de ziekte Multiple Sclerose en ze wil daarvoor een behandeling ondergaan in het buitenland. Door via de stichting geld in te zamelen hopen de vrienden van Corina de benodigde 75.000 euro voor stamceltherapie bij elkaar te halen.

Door de aandoening kan Corina bijna niet meer lopen en valt ze vaak. Bovendien kan ze niet meer zelfstandig naar het toilet, koken en uit bed komen. Haar 19-jarige zoon helpt zijn alleenstaande moeder met zo veel mogelijk dingen, maar Corina zou het liefst weer een aantal lichaamsfuncties terug krijgen. Stamceltherapie zou volgens de Almeerse een grote verbetering op kunnen leveren, maar deze behandeling wordt in Nederland voor MS-patiënten niet uitgevoerd. Ook worden de kosten voor stamceltherapie in het buitenland door de zorgverzekering niet vergoed.  

De 75.000 euro die nodig is voor de behandeling hoopt de stichting Hopen op Lopen bij elkaar te krijgen door donaties, crowdfunding en het organiseren van acties zoals een benefietconcert. Het geld wordt in eerste instantie gebruikt om Corina te kunnen helpen, maar de stichting hoopt later ook voor andere MS-patiënten iets te kunnen betekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel