Inzameling voor stamceltherapie MS-patiënt

ALMERE
Vrienden en familie van de 55-jarige Corina de Vlugt uit Almere hebben de stichting Hopen op Lopen opgericht. Corina lijdt aan de ziekte Multiple Sclerose en ze wil daarvoor een behandeling ondergaan in het buitenland. Door via de stichting geld in te zamelen hopen de vrienden van Corina de benodigde 75.000 euro voor stamceltherapie bij elkaar te halen.

Door de aandoening kan Corina bijna niet meer lopen en valt ze vaak. Bovendien kan ze niet meer zelfstandig naar het toilet, koken en uit bed komen. Haar 19-jarige zoon helpt zijn alleenstaande moeder met zo veel mogelijk dingen, maar Corina zou het liefst weer een aantal lichaamsfuncties terug krijgen. Stamceltherapie zou volgens de Almeerse een grote verbetering op kunnen leveren, maar deze behandeling wordt in Nederland voor MS-patiënten niet uitgevoerd. Ook worden de kosten voor stamceltherapie in het buitenland door de zorgverzekering niet vergoed.  

De 75.000 euro die nodig is voor de behandeling hoopt de stichting Hopen op Lopen bij elkaar te krijgen door donaties, crowdfunding en het organiseren van acties zoals een benefietconcert. Het geld wordt in eerste instantie gebruikt om Corina te kunnen helpen, maar de stichting hoopt later ook voor andere MS-patiënten iets te kunnen betekenen.

reacties (5)

 • Marcus

   

  Mevrouw vd Vlucht dank je ontzettend veell hoor voor de medicijn ik hoop dat ik deze aankomende week iets hoor wanner de lervering komt

  Gr marcus

  reageer
 • Wesly

   

  Barbara dat klopt. Wij zijn flink op ons eigen clubje aangewezen. Dat de neuroloog de benodigde papieren beschikbaar stelt is al een stap. Veel neurologen doen dat niet eens. Het is lastig. De politiek, vaak zonder enige medice kennis, besluit over onze behandelingen. Het is eigenlijk heel eng. Medicijnen die 2000 euro per maand kosten worden wel vergoed maar de behandeling die haar kan genezen niet. De wereld op zijn kop.

  reageer
 • Antej Ha

   

  Als het zou werken kreeg je dit in Nederland gewoon uit de verzekering.

  reageer
 • Wolverine

   

  Wat is dit voor een gelul.het is toch schandalig dat de verzekeraars over jou leven beslissen.met andere woorden.je gaat maar lekker dood.wij vinden geld nu eenmaal belangrijker.spijtig voor mensen die ziek worden,want operaties of medicijnen dat is te duur.

 • Barbara

   

  Moet deze familie en liefhebbende zoon dit nu gaan opzetten zonder medewerking/advies van haar behandeld neuroloog? Hoop niet dat we strakjes allemaal op eigen houtje geld bij elkaar moeten zien te sprokkelen om onze gezondheid weer te rug te krijgen.

  reageer
 • A.J.Hollander

   

  MS is geen spierziekte maar een neurologische ziekte,het uitvallen van de zenuwen en daardoor uitval van spieren.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert