Officiële opening Meerpaal door Juliana blijkt fabel

DRONTEN
In het vandaag verschenen jubileumboek over de Meerpaal onthult schrijver Frits Schmidt dat koningin Juliana in november 1967 het gebouw helemaal niet officieel heeft geopend. Dat staat wel op een herdenkingssteen bij de entree van de Meerpaal. De Meerpaal was al in september van dat jaar opengegaan. Dat was om te vieren dat Oostelijk Flevoland 10 jaar droog was.

Koningin Juliana heeft in november '67 wel de Meerpaal bezocht en er rondgekeken, maar dat was tijdens een regulier werkbezoek aan Dronten en andere plaatsen in Flevoland. In het TV programma 50 jaar Meerpaal zegt de schrijver dat het onduidelijk is gebleven wie uiteindelijk bedacht heeft dat het werkbezoek, tevens de officiële opening was.

Het TV programma 50 jaar Meerpaal is zondag om 10:00, 12:00 en 16:00 uur te zien.  
 

reacties (3)

 • Hans

   

  ach de hele Meerpaal is een grote fabel. Een subsidie molensteen om de nek van de gemeente. Deze Meerpaal met dit veel te grote management zal nooit rendabel worden. Het college met wethouder van Amerongen voorop schuift de problemen onder de mat i.p.v. de directie van de Meerpaal aan te pakken. Dit college is immers mede veroorzaker van het financiële wanbeleid bij de Meerpaal en wil graag volgend jaar weer op het pluche zitten.

  reageer
 • Desiree

   

  De auteur verwacht met de ontdekking extra publiciteit voor zijn boekje?

  reageer
 • Bewoner

   

  Mooie foto's!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert