Kijk mee met de handhavers van Stadstoezicht

ALMERE
De handhavers van Stadstoezicht Almere gaan overal op af: afvaldumpingen, overlast door hangjongeren of vernielingen in de stad. Met de auto, op de fiets of ter voet surveilleren zij in de stad. Deze week loopt verslaggever Eefje Dekker met hen mee.

In de eerste aflevering staan handhavers Neda Jafari en Mark van Hensen van Uningen centraal. Zij beginnen hun dienst met de controle van parkeerkaartjes. Dat is niet het meest geliefde onderdeel van hun werk maar wel noodzakelijk, aldus Jafari. Ook lopen ze over de markt en door het stadscentrum. Plotseling worden ze via de portofoon opgeroepen om collega's te ondersteunen. Op volle snelheid gaan ze richting een vechtpartij. Daar gaat het er heftig aan toe.

Dinsdag in de serie over de handhavers in Almere: afvaldumpingen waar de maden wel raad mee weten...

reacties (10)

 • Cedric

   

  Op 1:54 gaat er nog eentje onderuit xD. Verder mooi beeld gegeven over het werk van deze mensen.

  reageer
 • Hendrik..

   

  Jammer alleen dat die handhavers nooit in de wijken komen. Bij voorkeur van 9 tot 5 werken en nooit 's avonds of 's nachts de orde handhaven. Bij voorkeur makkelijk werk doen zo als fietsen weghalen. Nooit achter de Arcus te vinden zijn waar het afval naast de 10 aanwezige bakken gedeponeerd wordt door, ja door wie? Dat weten we dus niet, maar kunnen het wel raden, maar geen handhaver te bekennen. Weggegooid geld wat beter naar de politie kan.

  reageer
 • Peter

   

  Ik denk dat mensen, de zogenaamde straatadvocaten, met hun grote mond zich eens moeten verdiepen in de relevante wet en regelgeving. De BOA heeft tegenwoordig een hele rits aan bevoegdheden! De BOA heeft tegenwoordig ook een belangrijke rol in de veiligheidscirkel. Om te zorgen dat dit alles goed verloopt is tegenwoordig een drie jarige MBO opleiding verplicht voor handhavers! Ik ben blij met de aanwezigheid van handhavers, al vind ik wel dat het taakaccent in Almere op dit moment nog te veel op betaald parkeren ligt!

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Wat een lachertje, als het er op aankomt mogen ze in veel gevallen niet eens handelen en moeten ze de politie inschakelen. Daarbij zijn het vaak niet de meest snuggere personen die allemaal wel een cursus klantvriendelijkheid kunnen gebruiken. Iemand terecht bekeuren is natuurlijk prima, maar het is vaak wel de toon die de muziek maakt. Stond laatst geparkeerd en had parkmobile gebruikt, ik kwam bij de auto en pakte mijn telefoon om mijn parkeeractie te beëindigen.. nog voordat ik dit kon doen stond er een handhaver op mijn raampje te tikken en naar mijn parkeerbonnetje te vragen want ik stond geparkeerd en moest daar wel voor betalen. Ik wees hem op mijn parkeeractie op Parkmobile en zonder iets te zeggen liep hij weg... wat een volk...

  reageer
 • Wieke

   

  U vermeld 1 gebeurtenis die u vervelend vond, daarmee deugen alle handhavers opeens niet ? Deze mensen verdienen respect in plaats van de minachting die uit uw post spreekt.

 • md500

   

  Tja, helemaal geen handhaving in de blauwe zone in de filmwijk Almere, daar is het gewoon gratis parkeren, kennelijk te ver lopen voor deze heren.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • pieter de oude

   

  Boa's, wijkagenten, het zijn allemaal uitvindingen om bezuinigingen te kunnen uitvoeren, de Boa heeft (bijna) geen rechtsgeldige middelen om iets te kunnen doen en is meestal het speeltje van de burgemeester en de wijkagent is slechts een papieren functie,want de politiesterkte is zo krap dat er voor de wijk geen tijd overblijft, de politie organisatie maakt liever mensen vrij om op onzinnige locaties flitsauto's te plaatsen. Het zelfde geldt voor de huisarts zes patiënten fatsoenlijk in een uur afhandelen, probeer het maar.

  reageer
 • Almere

   

  We zijn blij met de handhaving. Extra toezicht en controle in het centrum en de wijken is altijd goed. Er wordt een goed beeld geschetst !

  reageer
 • almere

   

  handhavers die op hangjongeren af gaan laat me niet lachen hier , als ze er zijn zitten ze op hun luie reet op een stoeltje bij de deen supermarkt voor de deur , dat is handhaving in almere .

  reageer
 • TTspot

   

  Wat een belachelijke reactie van wethouder Hekking! Hij heeft geen besef wat voor opleiding de handhavers tegenwoordig volgen. Het filmpje laat duidelijk zien dat betrokken handhaver over voldoende sociale vaardigheden beschikken en waken voor de veiligheid van de Almeerse burger. Laat Hekking maar achter zijn bureau onzin uitkramen. Het zou deze wethouder sieren om ook eens een paar dagen met boa's van Almere mee te lopen, alvorens een dergelijke ongefundeerde reactie te plaatsen.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Terwijl de overheid op allerlei wijze haar taken probeert af te stoten en de verantwoordelijkheid steeds meer bij haar burgers neer te leggen, komen gemeentes met het fenomeen Handhaving. Burgers aanspreken en bekeuren. Het eerste op zich geen probleem als het terecht is. Het tweede als laatste middel ingeval aanspreken niet helpt. Aanspreken van mensen vergt sociale vaardigheden en die ontberen de meeste van deze handhavers. Ook missen zij de vaardigheid om een situatie, voorval of probleem op juistheid in te schatten en op een goede wijze op te lossen. Vaak wordt er dan een bon uitgeschreven. In plaats van te investeren in de verantwoordelijkheid van de burger bij te brengen heeft de gemeente het instrument handhaving bedacht. Overheid bestraft terwijl zij zelf op zoveel facetten tekort schiet. Dat wringt heel erg en wekt alleen maar irritatie.

  reageer
 • Barbara

   

  Als tegengif van het ontwerp handhaving is op andere fronten het gedoogbeleid in volle glorie gaande. Duik maar eens de diverse woonwijken in en kijk om je heen. Datzelfde gedogen geldt voor diverse soorten geluidsoverlast.

 • Wieke

   

  U moet zich eens verdiepen in de eisen die aan deze handhavers gesteld worden ( oa opleidingseis!) voor u reageert.

 • willem-S

   

  Wilt u er voortaan even bij vermelden ,dat u het typetje wethouder Tjolk Hekking van Koot en Bie imiteert.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert