Kids Eiland: 'drie namen vandalen bekend'

ALMERE
Eigenaar Arie Poorter van Kids Eiland meldt dat er inmiddels drie namen bekend zijn van de groep jongens die zondag vernielingen heeft aangericht in het Circus in Almere Stad.

De overdekte kinderspeeltuin zoekt vijf jongens van 15 à 16 jaar die meerdere keren prullenbakken van de trap gooiden en lachspiegels vernielden. Kids Eiland heeft videobeelden op Facebook gezet in de hoop dat iemand de vandalen herkent. Het filmpje is inmiddels duizenden keren bekeken en gedeeld. 

Kids Eiland probeert te achterhalen wie de andere twee jongens zijn. De ondernemer heeft een beloning uitgeloofd. De groep veroorzaakte al eerder overlast door tegen ramen en deuren te voetballen.

reacties (33)

 • Marit

   

  Ja, dat zie je zo, dat deze gasten "van nette ouders en uit nette buurten" komen. Vast!

  reageer
 • Lexxie

   

  Ik mag toch hopen dat deze kansenpareltjes hunkopje thee en gratis sportabbonement al ontvangen hebben van de d66 rechtertje als straf

  reageer
 • .AA.

   

  Hmmm als de wet wat wordt aangepast is het allemaal mogelijk hoor. Het gros van deze (ongewenste) gasten heft een dubbel paspoort. Als je er 1 afneemt heeft men de ander nog. Je moet het zo zien: Als je je niet kan gedragen naar de hier geldende normen en waarden dan trekken wij onze gastvrijheid in en wordt je een ongewenste gast. Ongewenste gasten zet je altijd buiten!

  reageer
 • Antej Ha

   

  Die galg en rad types hebben meestal nette ouders uit nette buurten en denken dat niemand ze wat zal maken. NEt als bij studentenclubs.

  reageer
 • De advocaat

   

  Wanneer je dan een moderne topcamera zou hebben hangen kunnen je zien wat de mensen buiten het hek op hun telefoon doen. Dat mag helemaal niet. Er zijn nu camera's die zo scherp zijn dat ze niet meer beweegbaar gemaakt hoeven worden omdat je altijd een sectie kan inzoomen terwijl de rest dan gewoon geregistreerd blijft worden en achteraf nog bekeken kan worden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • .\/\/.

   

  "(...)deze grote groep ongewenste gasten kunnen ook gewoon uitgezet worden." - dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ten eerste omdat deze 'gasten' hoogstwaarschijnlijk geboren en getogen Nederlanders met de Nederlandse nationaliteit zijn, en die kan je dus niet uitzetten. Het afnemen van de Nederlandse nationaliteit voor vandalisme is ook kansloos, dat gebeurt alleen als er serieuze bedreiging van de staatsveiligheid is, nietwaar?

  reageer
 • Jos

   

  Nog even ter aanvulling: het hoofddoel waar een camera van een particulier of bedrijf op gericht staat, mag nooit de openbare weg of voetgangersgebied zijn. Dat moet je voortuin of ingang van je winkel zijn binnen. Als je een stukje van de openbare weg mee filmt is er niets aan de hand, als dit maar minder dan 20% is. Zie de overheids regels hieromtrent.

  reageer
 • Jos

   

  Dat is het hele punt bromsnorrie. De camera's hebben niet als plaatsing het doel om de weg te filmen. Maar nemen vaak wel een stuk daarvan mee in de verte of uithoeken. Als je daar dan op inzoomt krijg je beelden en opmerkingen waarom filmen ze met een aardappel. Dan krijg je vage beelden, maar beter als niets en wellicht worden de daders ondanks de grote pixels wel herkend. Het is zoo makkelijk om te zeggen, wat een slechte camera, terwijl je de plaatsing niet weet. Een vaste camera heeft altijd een focus en richting op een klein gebied met zijn scherpstelling. Daar werkt die optimaal. Groothoeklens is vergroot dat gebied, maar maakt de randen in beeld weer slechter.

  reageer
 • Tsja

   

  Gelijk heb je... deze grote groep ongewenste gasten kunnen ook gewoon uitgezet worden. Dit gaat van kwaad tot erger en ze verpesten het voor heel veel welwillende en goed geintegreerde families.... en dat verpesten gaat heel ver...., zover zelfs dat je onder je Eigen naam niet eens uitgenodigd wordt op sollicitatiegesprekken.

  reageer
 • JG

   

  15, 16 jaar oud? Jongens op het filmpje leken me eerder 13 of 14 qua lengte en manier van bewegen. Die met die bril en z'n rare loopje is vast niet moeilijk te herkennen geweest.

  reageer
 • Pzaal

   

  Voor straf hun rijbewijs auto als scooter pas op hun 30E mogen laten lessen. Dat zou ze harder raken dan een uurtje schoffelen.

  reageer
 • bROMSNOR

   

  Bij opsporing verzocht zie je niet anders dan beelden uit camera's die de openbare weg registreren. De politie gebruikt de beelden gretig.

  reageer
 • Bas

   

  Met wat voor camera is dit gefilmd eentje uit de jaren 60?

  reageer
 • Jan

   

  Voor iedere prullenbak een jaar jeugddetentie met werkverplichting.

  reageer
 • Jan

   

  "Reden is dat het film formaat is gecodeerd om manipulatie en bewerking van de beelden te voorkomen. Dat is verplicht in bepaalde beveiliging situaties." Kunt u hier een linkje bij geven waar dit toegelicht is? Ik heb hier nog nooit eerder van gehoord. Alle recorders die ik ken gebruiken de gangbare opslagformaten die door PCs prima afgespeeld kunnen worden.

  reageer
 • Wethouder Hekking

   

  Ik zeg, oppakken, voor de rechter en een taakstrafje. Probleem opgelost in Nederland. En vervolgens gaan ze gewoon weer verder. Het kan in Almere maar zeker ook in Nederland.

  reageer
 • Jos

   

  Wat onzin? Denk je niet dat iedere winkel dat wil voor de deur? Helaas mag dat niet volgens de wetgeving op privacy. Verdiept u uzelf eerst eens svp

  reageer
 • Jos

   

  Dat ligt er maar aan, moderne smartphones zoals de s8 heeft standaard video verbetering software, je staat versteld dat het beeld er dan beter uit kan zien dat wat je op beeld ziet. De bewaking filmpjes kan je na het downloaden ook vaak niet afspelen in een standaard mediaspeler. Dat is ook een reden waarom van een beeldscherm gefilmd wordt. Reden is dat het film formaat is gecodeerd om manipulatie en bewerking van de beelden te voorkomen. Dat is verplicht in bepaalde beveiliging situaties.

  reageer
 • Desiree

   

  Onzin, men laat oude camera's te lang hangen. Dat is lekker goedkoop. Nieuwe camera's in de dezelfde positie bij de deur kunnen kentekens tonen van auto's buiten. En dat zijn niet eens de dure modellen. Probleem is hier dat men achter de balie waar de beelden te zien zijn niets doet, niet kijkt of afwezig is. Ook gaat de roltrap op noodstop en zou er toch een signaal moeten klinken. Of laat men de burgers dan ook gewoon liggen.

  reageer
 • Chris

   

  Het wordt al beter als ze de beelden direct uit de software halen ipv het beeldscherm filmen.

  reageer
 • Jos

   

  Weet je hoe dat komt, even nadenken, de beelden die je ziet zijn ingezoomd, als je scherpe beelden op alleen een hoofd wilt zien dan moet je honderden camera's plaatsen. Of de boef moet groot in beeld voor de camera staan. maar die zijn ook niet dom.

  reageer
 • asjemenou

   

  Dat zie je aan de uiterlijke kenmerken heel goed!

  reageer
 • Piet

   

  Kijk maar op hun Facebook van die site. Daar worden al Namen gegeven . Laat ze alles maar betalen en het schade bedrag 2x als boete.

  reageer
 • ratje

   

  helaas verpesten dit soort kinderen/mensen leuke/belangrijke dingen voor de mede mens die wel met goed fatsoen met spullen/diensten om gaan die door anderen aangeboden worden. Ik vraag me af waarom sommige mensen zo zijn, ongeacht waar ze vandaan komen, toen ik zo jong was heb ik wel eens belletje trek gedaan, maar slopen, uitschelden, jatten etc... nee nooit

  reageer
 • Karel

   

  In dit geval valt het wel mee. Op het filmpje zijn ze duidelijk herkenbaar voor mensen die ze kennen. En zeker als 'vriendengroep' met elkaar. Ik sluit niet uit dat ze zelfs bekenden van de politie zijn. Maar dat komt er vanzelf uit als Kids Eiland aangifte heeft gedaan.

  reageer
 • mop

   

  Gezichten onherkenbaar, zoals je zelf aangeeft en toch weet jij dat zij uit Buiten of Staatsliedenbuurt komen? Voorbarige conclusie.

  reageer
 • pittig gesprek? aangeven!

  reageer
 • Steven Stedenwijk

   

  Eén dader staat op het volgende plaatje op feestboek. Wanneer ze al vaker geweest zijn zou je de verlichting wel even mogen verbeteren. Er is werkelijk niets te zien door het tegenlicht. Zo te zien komen ze uit Buiten of Staatsliedenbuurt.

  reageer
 • .VV.

   

  Lekkere duidelijke beelden👎 We leven in 2017 (bijna 18) en nog steeds zijn de camerabeelden van veel observatie camera's blurrie en waardeloos.

  reageer
 • Karel

   

  Vernieling is te eenvoudig. Het is gewoon grof vandalisme richting criminaliteit. En dit hebben ze al vaker gedaan. Het leek weliswaar een spontane actie, maar ze begrepen elkaar zonder woorden.

  reageer
 • Karel

   

  Nou, dat lijkt me niet zo moeilijk, op het filmpje duidelijk herkenbaar voor mensen die dit tuig kent. Criminelen in de dop, zo ze dit al niet zijn. Zal wel weer een "goed gesprek" met de ouders worden, kopje thee erbij, en in het gunstigste geval een taakstrafje. Hopelijk worden ze in ieder geval verplicht de schade te vergoeden, de ouders waarschijnlijk, en een fikse boete voor de aanklacht zelf.

  reageer
 • Lotte

   

  Ik zou mij, als ouder, van 1 van deze jongere een pittig gesprek voeren met deze groep. Daarnaast de jongeren een passende straf laten uitvoeren op de plek van de zogenaamde baldadigheid. Dit is namelijk geen baldadigheid maar vernielingen.

  reageer
 • Jond

   

  Deze gastjes komen uit Stedenwijk Midden én Holendrecht!!

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert