Minder Flevolandse deelnemers Fiets Telweek

FLEVOLAND • Ma 18 september 2017 | 14:44 • Maandag 18 september 2017 | 14:44
366 fietsers uit de provincie doen mee aan de Fiets Telweek die maandag is begonnen. Vorig jaar waren dat nog 900 Flevolanders. Landelijk doen er ongeveer 20.000 mensen mee. 

De week wordt gehouden om meer zicht te krijgen op het fietsgedrag in Nederland. Met een speciale app houden de deelnemers een week lang bij waar ze rijden, op welk tijdstip, hoe snel ze gaan en waar ze vertraging oplopen. 

De deelnemers krjigen dit jaar ook vragen over de veiligheid en het comfort van de afgelegde routes. Ze kunnen op die manier bijdragen aan veiligere fietspaden. 

Opkomst e-bikes
Door de snelle opkomst van e-bikes en speed-pedelecs is er ook veel aandacht voor de snelheidsverschillen op het fietspad. Niet alle fietspaden zijn daar even geschikt voor waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. 

Het is de derde keer dat de Fiets Telweek gehouden wordt. Mensen kunnen meedoen door zich aan te melden op Fietstelweek.nl en de speciale app te downloaden. Onder de deelnemers worden verschillende prijzen verloot.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel