Speciale kast voor hergebruik sportkleding

NOORDOOSTPOLDER
Voetbalvereniging SV Ens ontvangt woensdag de eerste 'NOP-kast voor kids'. Dat is een kast met gebruikte sportspullen voor kinderen van wie de ouders te weinig geld hebben om sporten te betalen. De NOP-kast is een initiatief van jeugdburgemeester Jens van Leeuwen. Hij vindt dat alle kinderen in Noordoostpolder moeten kunnen sporten.

Oproep
Jens roept alle sportverenigingen in Noordoostpolder op om tweedehands sportspullen in te zamelen om die vervolgens weer uit te delen. Verenigingen die willen meedoen, krijgen van de jeugdburgemeester zo'n speciale verzamelkast. 

Brief
Deze week ontvangen de verenigingen een brief hierover. Jens heeft zijn eigen club SV Ens al bereid gevonden kleding in te zamelen. Woensdag wordt de eerste kast uitgereikt. 

reacties (1)

  • Superleuk!

     

    Superleuk initiatief, lang leve de recycling! Goed voor het milieu en voor de portemonnee. Dure sportkleding aanschaffen, is echt niet nodig (ook niet voor mensen die wel kunnen betalen). Jammer dat ik niet in NOP woon, misschien ook een goed idee voor de rest van Flevoland.

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert