Magere oogst op Nationaal Filmfestival voor Scholieren

LELYSTAD
Leerlingen van de Scholengemeenschap Lelystad hebben op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 'slechts' de Raboprijs, de tweede prijs in de categorie 1-minuut en een derde prijs in de categorie muziekclip gewonnen. De Raboprijs is een aanmoedigingsprijs van de hoofdsponsor voor grootste Flevolandse talent. Voor het eerst sinds jaren valt de prijzenoogst voor scholen uit Lelystad tegen.

Het NFFS is een initiatief van Scholengemeenschap Lelystad om zo leerlingen op een andere manier bezig te laten zijn met onderwijsvormen. De eerste editie van het festival vond plaats in 2005, toen deden vijf scholen mee.

Aan de editie 2017 deden 53 scholen uit het hele land mee. In totaal werden 125 films beoordeeld. De prijsuitreiking was tijdens een gala in theater Agora in Lelystad. Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De winnaars mogen in december deelnemen aan het Internationale Jongerenfilmfestival in Griekenland.

reacties (1)

  • Ouder

     

    Zo jammer dat de juiste films niet vertoond zijn.... De winnende film van de Rietlanden werd niet eens gedraaid, terwijl daar heeeeel hard aan gewerkt is, winnaar van de Jury en de Publieksprijs!!! Dat is voor de makers niet te begrijpen...

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert