Magere oogst op Nationaal Filmfestival voor Scholieren

LELYSTAD • Ma 18 september 2017 | 19:46 • Maandag 18 september 2017 | 19:46
Leerlingen van de Scholengemeenschap Lelystad hebben op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren 'slechts' de Raboprijs, de tweede prijs in de categorie 1-minuut en een derde prijs in de categorie muziekclip gewonnen. De Raboprijs is een aanmoedigingsprijs van de hoofdsponsor voor grootste Flevolandse talent. Voor het eerst sinds jaren valt de prijzenoogst voor scholen uit Lelystad tegen.

Het NFFS is een initiatief van Scholengemeenschap Lelystad om zo leerlingen op een andere manier bezig te laten zijn met onderwijsvormen. De eerste editie van het festival vond plaats in 2005, toen deden vijf scholen mee.

Aan de editie 2017 deden 53 scholen uit het hele land mee. In totaal werden 125 films beoordeeld. De prijsuitreiking was tijdens een gala in theater Agora in Lelystad. Het Nationaal Filmfestival voor Scholieren is bedoeld voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar. De winnaars mogen in december deelnemen aan het Internationale Jongerenfilmfestival in Griekenland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel