Geen maatregelen voor bandenhandel tegen tijgermug

FLEVOLAND
Bandenhandelaren hoeven geen maatregelen te nemen tegen de eventuele aanwezigheid van tijgermuggen in partijen tweedehands banden die uit Azië worden geïmporteerd. Bij bandenbedrijven in onder meer Lelystad en Emmeloord zijn de muggen meerdere malen aangetroffen.  

Het Platform Stop Invasieve Exoten had om maatregelen gevraagd, omdat de muggen besmettelijke ziekten kunnen overbrengen. Daarbij was een beroep gedaan op de Warenwet en op het beschermen van de consument. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft het verzoek van het platform nu afgewezen.

Het college stelt dat op grond van de Warenwet geen verplichting kan worden opgelegd aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om de groothandel tot maatregelen te dwingen. Dit omdat er geen gevaar bestaat voor de consument.

reacties (5)

 • Jos

   

  Je doet er toch niets meer aan. Ze zitten al aan de hele oostkust van Spanje en Frankrijk. Niet tegen te houden meer.

  reageer
 • Taxi chauffeur

   

  Evt aanwezige tijgermuggen !!!!!! In vorige reportages waren ze aangetroffen in wijken erom heen.dit riekt naar vriendjes politiek.

  reageer
 • Lelystad

   

  Ik zie een nieuw reclame bord: onze tijger 😉

  reageer
 • Hans Keuper

   

  Kijk, nou kan het PSIE natuurlijk in Hoger Beroep gaan bij de Raad van State .... Maar als het College van Beroep voor het Bedrijfsleven geen mogelijkheden ziet, zullen die er (naar alle waarschijnlijkheid) ook niet zijn. En bovendien - laten we met elkaar nou gewoon erkennen, dat de Tijgermug zich allang in de vele 'natte natuur' van allerhande amateur-natuurbeschermingsorganisaties heeft gevestigd. Is toch zo klaar als een klontje.

  reageer
 • Uhm...

   

  Geen gevaar voor de consument???? Oei oei, wat een minder slimme mensen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert