Verdachte schietincident niet langer vast

ALMERE
Het Openbaar Ministerie weet nog niet wat er gaat gebeuren met de twee mannelijke familieleden van het 14-jarige meisje, dat eind augustus overleed na een schietincident. Het meisje raakte vrijdag 25 augustus gewond bij het schietincident in een woning aan de Neptunussingel in Almere. Ze overleed drie dagen later aan haar verwondingen.

De twee familieleden werden meteen aangehouden. Ze werden verdacht van doodslag en verboden wapenbezit. Eén van hen kwam na drie dagen weer vrij. De ander, de 18-jarige broer van het meisje, moest twee weken in voorlopige hechtenis blijven. Inmiddels heeft de rechtbank ook die hechtenis geschorst, zodat de jongen het overlijden van zijn zusje thuis kan verwerken. Hij moet zich volgens de rechtbank wel aan strenge voorwaarden houden, heeft een meldplicht, staat onder reclasseringstoezicht en moet meewerken aan een onderzoek door psycholoog en psychiater.

Het Openbaar Ministerie laat weten dat het onderzoek in deze zaak nog volop bezig is. Het is nog niet bekend of de beide verdachten zullen worden vervolgd of niet. Ook is niet bekend hoe lang het onderzoek nog zal duren.

reacties (2)

 • Boels

   

  Pak nu eens verboden wapenbezit snoeihard aan. De tragedie was voorkomen als pa-lief zijn gevoel en verstand had gebruikt. Hij en hij alleen is eindverantwoordelijke. Justie dient maar een voorbeeld te stellen en niet ingaan op aangevoerde verzachtende omstandigheden.

  reageer
 • Almeertje

   

  Een rare situatie. Dat daar een pistool in huis is. En dat je er dan mee speelt. En het richt op je zusje. Veel sterkte voor de fam. Erg triest vind ik deze zaak.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert