Jeugd-tbs voor overvaller

LELYSTAD
De rechtbank in Lelystad heeft een 17-jarige Lelystedeling dinsdag veroordeeld tot 127 dagen jeugddetentie en jeugd-tbs voor het beroven van een jongen. Het slachtoffer kreeg op 5 juni in Lelystad een vuurwapen op zijn hoofd en moest zijn telefoon en geld afstaan.

Twee andere Lelystedelingen zijn vrijgesproken van betrokkenheid bij deze beroving. Ze waren wel aanwezig, maar volgens het slachtoffer deden zij niks. Eén van hen is wel veroordeeld voor wapenbezit, maar hoeft niet terug naar de gevangenis. Hij zat zijn straf al uit in voorarrest.

Schadevergoeding voor slachtoffer
Het Openbaar Ministerie had negen maanden jeugddetentie en jeugd-tbs geëist tegen de 17-jarige jongen. Plus nog eens drie maanden jeugddetentie, omdat hij tijdens deze overval nog in een proeftijd liep.  

De rechtbank besloot dat die proeftijd met een jaar wordt verlengd. Behandeling in een tbs-kliniek is voor hem nu namelijk het belangrijkste, de drie maanden die boven zijn hoofd hingen hoeft hij dus niet uit te zitten. Hij moet het slachtoffer ook 826 euro schadevergoeding betalen. 


 
 

reacties (1)

  • Henk

     

    Gelukkig heeft de rechter weer veel rekening gehouden met deze zielig verdachte. Een collega rechter heeft al een keer ene proeftijd opgelegd maar ja deze jongen is zo zielig dat de rechter dit nog maar een verlengt. En uiteraard heeft de rechter weer geen enkele rekening gehouden met het slachtoffer want ja.......dat is iemand uit de echte maatschappij en daar heeft een rechter geen weet van. Failliet van de rechtsstaat zit bij de softe rechters die geen enkel beel hebben bij de maatschappij die zij dienen. Tijd om rechters, net als in Amerika ook rechtstreeks te kiezen

    reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert