2 jaar cel en tbs geëist tegen pooier

ALMERE • Di 19 september 2017 | 17:37 • Dinsdag 19 september 2017 | 17:37
Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag bij de rechtbank in Lelystad twee jaar celstraf geëist tegen een ex-Almeerder die een jonge Almeerse vrouw dwong om in de prostitutie te werken. Het OM vroeg ook om tbs voor de man. Een halfjaar van de voorgestelde celstraf is voorwaardelijk.
 
De man wordt verdacht van het seksueel uitbuiten van een jonge vrouw in Almere. Zo zou hij haar hebben gedwongen om de prostitutie in te gaan, hebben mishandeld en haar verdiende geld hebben afgepakt. De verdachte ontkende alles; hij zei geen pooier te zijn. Volgens hem is zijn ex-vriendin betrapt door familie en schuift ze uit schaamte de schuld in zijn schoenen. 

Pieter Baan Centrum: tbs noodzakelijk
De man zei dat de vrouw uit vrije wil klanten in zijn huis ontving. Dat zou tussen 2013 en 2014 zijn gebeurd. De verdachte zou ook zijn ex hebben mishandeld en een minderjarig meisje zonder toestemming van haar ouders hebben meegenomen naar Eindhoven. Tot slot zou hij kinderporno in bezit hebben.

De man woonde een tijdlang in Almere, maar ging uiteindelijk terug naar Eindhoven. De afgelopen jaren is hij keer op keer veroordeeld en zat hij lange gevangenisstraffen uit, onder meer voor poging tot doodslag. In het Pieter Baan Centrum is hij geobserveerd en deskundigen concludeerden dat de kans op herhaling groot is. Zij vinden een lange klinische behandeling nodig en adviseerden tbs met dwangverpleging. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel