Stopverbod bij kindcentrum Warande

LELYSTAD
Een stopverbod voor auto's en vrachtwagens ter hoogte van het kindcentrum Warande in Lelystad moet de verkeersveiligheid verhogen. De gemeente heeft langs de Buizerdweg borden geplaatst waarop het stopverbod staat.

Al lange tijd wordt er gesproken over de verkeerssituatie ter hoogte van de nieuwbouw van het kindcentrum. Naast de multifunctionele ruimte komt er ook een supermarkt en worden er woningen gebouwd. Vrachtwagens met zwaar materiaal rijden af en aan. De angst bestaat dat kinderen van de school bij de oversteekplaats naar de school worden aangereden.

De gemeente heeft na discussies in de gemeenteraad de situatie ter plaatse bekeken en is tot de slotsom gekomen dat de oversteekplaats zelf niet onveilig is. Vrachtwagens die stil staan ter hoogte van de oversteekplaats worden voorbijgereden door andere auto's. Die automobilisten en overstekende mensen missen een goed overzicht. Om aan deze gevaarlijke situatie een eind te maken mag er op dat stuk van de Buizerdweg niet meer gestopt worden.
 

reacties (6)

 • pieter de oude

   

  het verhaal van de splinter en de balk is hier aan de orde, trouwens de meeste NL truckers doen gewoon netjes hun werk, maar vanuit een fiatje 500 is iets gauw bedreigend.

  reageer
 • Thomas

   

  Dat staat reeds in het artikel. De mensen die daar stoppen zijn asociale truckers die liever een gevaarlijke situatie veroorzaken dan even tien meter te lopen. Dat is toch geen schokkend nieuws? Iedereen die zich ooit wel eens op de weg waagt, weet dat er in de gemiddelde truckcabine maar één gedachte speelt: ikke, ikke, ikke.

  reageer
 • jan

   

  in elke zin een vooroordeel...

  reageer
 • Bb

   

  En wie stoppen er daar! ja de ouders die de kinderen komen halen . Die daar om de hoek wonen, die te lui zijn om te lopen of op de fiets te komen . Die voor de deur hun kinder in en uit laten stappen anders worden ze moe

  reageer
 • Chris U

   

  Het is en blijft een draak van een situatie.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Wintertijd

   

  Wordt al vroeg donker en sochtends is het ook later licht. De Herfst komt eraan. Hopelijk krijgen we straks niet de discussie over herfstblaadjes of onverlichte paden daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert