Rechtbank ontvangt BN'ers voor zaak The Voice

LELYSTAD
De rechtbank Lelystad is deze dagen het toneel van een serie bijzondere verhoren. De Ierse scriptschrijver Roy Barry is volgens de Volkskrant namelijk een juridische strijd tegen het bedrijf Talpa begonnen, omdat hij claimt de bedenker te zijn van het tv-programma The Voice.

Dinsdag werd Talpa-baas John de Mol in Lelystad achter gesloten deuren gehoord. Het is niet bekend wat er besproken is. Binnenkort moeten ook de zangers Marco Borsato en Roel van Velzen komen om een verklaring af te leggen. Zij waren in het verleden coaches van de deelnemende talenten.

Roel van Velzen de bedenker van The Voice?
Alom bekend is dat Roel van Velzen de bedenker is van de draaiende stoelen in de talentenjacht die wereldwijd een grote hit werd. Hij zou hebben voorgesteld om de talenten blind te horen. Roy Barry bestrijdt deze lezing. Hij zou in 2008 het idee van een talentenjacht waarbij de kandidaten alleen te horen zijn, hebben gedeponeerd bij het Amerikaanse Copyright Office. Een jaar later zou een medewerker van een entertainmentbedrijf het idee hebben gezien en aan John de Mol hebben gegeven. Talpa ontkent de aantijgingen. 

Op 22 en 26 september zijn er nog meer verhoren in de rechtbank van Lelystad. Daarna wordt besloten of de zaak voorkomt bij een rechter in de Verenigde Staten. Barry heeft zowel in Amerika als in Nederland aanklachten ingediend.

reacties (1)

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert